Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bana bak, daha ileri giderseniz bu kapılar açılır" ifadesine "Tehditlerin faydası yok" diyerek karşılık verdi.

Almanya Hûkûmeti Sözcü Vekili Ulrike Demmer Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki sığınmacı anlaşmasının 'tüm tarafların yararına olduğunu' ve 'diğer tarafları tehdit etmenin faydasının olmadığını' söyledi.

Mültecilerle ilgili anlaşmaların ortak bir başarı olduğunu ifade eden Demmer, sıkıntı yaşanan konuların karşılıklı konuşarak çözülmesi gerektiğini vurguladı. 

Dışişleri Bakanlığı'nın Sözcü Vekili Sawsan Chebli de Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesinin Almanya hükümeti açısından büyük önem taşıdığını, bu konuda kararın Türkiye'ye ait olduğunu ifade etti.

Ne denmişti?
Avrupa Parlamentosu’nun “Türkiye ile müzakereler dondurulsun” tavsiye kararı üzerine Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı.

“Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gidip siz almadınız, Ümran bebekleri siz almadınız. 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz.

“Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule'ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, 'Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız' demeye başladınız.

“Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kurusıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz."