ABD'de bugün Başkan Trump ile görüşecek olan Erdoğan'ın gündem maddeleri arasında FETÖ üyelerinin iade edilmesi de var. Tarihi görüşme öncesinde Fetullah Gülen'in Washington Post'ta makale yayınlaması akıllarda soru işaretleri oluşturdu. 

İşte Gülen'in "Tanımadığım Türkiye" başlıklı makalesinde önemli noktalar,

"Batı, Türkiye'ye müdahale etmeli"
"Batı, Türkiye'nin demokratikleşmesine yardım etmeli. Önümüzdeki hafta yapılacak olan NATO zirvesi, bu çabayı geliştirmek için bir fırsat olarak kullanılmalıdır.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan sistematik olarak 300.000'den fazla masum insanı mahkum etti. Bunların içerisinde huzurlu insani hareket olan Hizmet katılımcıları da var.

"AK Parti demokrattı"
"Erdoğan’ın masum insanlara bu ölçüde zulüm etmesi, sadece Türkiye’yi ilgilendiren basit bir iç mesele değildir. Sivil topluma, gazetecilere, akademisyenlere, Kürtlere yönelik bu olağanüstü baskı ülkenin uzun dönemdeki istikrarini da tehdit etmektedir. Türk toplumu zaten AKP rejimi süresinde görülmemiş şekilde kutuplaştı. Bir diktatörlük rejimi altında yönetilen Türkiye, şiddet taraftarı radikal gruplar için adeta bir cennet halini alır, Kürt vatandaşlarımızı çaresizliğe iter, ortadoğunun güvenliği açısından bir kabusa dönüşür"

Yazının tamamını okumak için TIKLAYINIZ.