EN ÖNEMLİ MADDE EKONOMİ VE TİCARET
İki gün sürecek zirvenin en önemli gündem maddesini ekonomi ve ticaret olacak. Uluslararası ekonomideki belirsizliklerin ve risklerin yanı sıra gelişmekte olan ekonomilerde yaşanan durgunluk, petrol fiyatlarındaki düşüş ve gerileyen ticaret hacimleri toplantı gündeminin üst sıralarında yer alıyor.

ORTADOĞU ve SIĞINMACI KRİZİ DE ELE ALINACAK
Dış politika başlıkları da toplantıda görüşülecek en sıcak konular arasında bulunuyor. KuzeyKore’nin nükleer programı, Çin’in Doğu ve Güney Çin Denizi’nde egemenlik iddia etmesi, Ortadoğu’da yaşanan gelişmeler, sığınmacı krizi, terörle mücadele, Rusya’nın Ukrayna’daki faaliyetleri toplantıda görüşülecek en önemli dış politika konuları olarak dikkati çekiyor. Ev sahibiJaponya’nın, Pekin’e karşı işbirliği için fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.

JAPONYA 8 YIL ARADAN SONRA YENİDEN EV SAHİBİ
En son 2008’de Hokkaido’da yapılan G7 zirvesine ev sahipliği yapan Japonya, 8 yıl aradan sonra yeniden dünya liderlerini ağırlıyor. Bu seferki zirve, Tokyo’nun yaklaşık 300 kilometre güneybatısında, Kii Yarımadası'nın Pasifik sahilinde yer alan İse ve Şima kentlerinde yapılıyor.

SENEYE  İTALYA'NIN SİCİLYA ADASI'NDA
Bu arada İtalya Başbakanı Matteo Renzi, gelecek yıl ev sahipliği yapacakları dünyanın 7 büyük gelişmiş ekonomisinin bir araya geldiği G7 Zirvesi’ni, Sicilya adasında düzenleyeceklerini duyurdu.

Kaynak: AA