Aydemir Taşova isimli bir kadının Facebook hesabında paylaştığı ırkçı saldırı sosyal medyada günün konusu oldu.

Meksika'dan Türkiye'ye yılbaşı tatil için gelmeye çalışan kadın, Norveç'te yaşadığı ırkçı saldırıyı şöyle anlattı,

Bu yazıyı ırkçı saldırıyı gerçekleştiren firmaya karşı Türk halkının dikkat etmesi ve aynı sıkıntıları yaşamaması için bir açıklama olarak bildiriyorum.

"Meksika da yaşıyorum eşim Meksikalı. Yıl başını ve evlilik yıldönümümüzü kutlamak için Türkiye'ye biletimizi aldık. Uçağımız Meksika-Miami, Miami-Stockholm, Stockholm-İstanbul olarak düzenlendi.

27 aralıkt tarihinde Miami'ye geldik ve bir sonraki uçuşumuz için Norwegian seyahatte check-in işlemleri için yerimizi aldık. Orada pasaportuma bakan Afrika kökenli Amerikalı bey bizi insanlardan ayırarak pasaportumun ve vizelerimin sahte olduğunu söyledi. Şaşkınlıkla birlikte, "eğer böyle bir düşünceniz varsa lütfen polisi buraya çağırın" dedim. Ben böyle söyleyince bu seferde Şengen vizemin olmadığını dile getirdi. Vizeden muaf olduğumuza dair konsolosluk belgelerini yazışmalarını gösterdik. Irkçının kaçacak yeri olmayınca bu sefer, "Uçağa almak istemiyoruz çünkü sen Türksün seni uçağa almak istemiyoruz bu uçağa binemezsiniz" denildi.

Uçağın kalmasına çok az bir süre kalmıştı bavullarımız uçağa yüklenmiş ve ailelerimiz Türkiye'de bizi bekliyordu. Bir karar verdik ve eşim ve kızımı bu uçakla Stockholm'e gönderdim. Ben de THY nin 28 aralıktaki 22.45 uçağına bilet alarak Türkiye'ye geldim. Gelene kadar da daha başka birçok sıkıntılar yaşadım. Bu süre içerisinde Miami Konsolosluğu benimle ilgilendikleri için onlara teşekkür ediyorum. Bu ırkçı saldırı bir tek bana yapılış bir olay değil tüm Türk milletine yapılmış bir saldırıdır. Bunun için yılbaşından sonra gerekli girişimleri yapacağız. Bize, milletimize ve tüm insanlığa karşı yapılan bu ırkçı saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Yanımızda olan Miami Türk elçiliğine ve dostlarımıza teşekkür ederiz.

Saygılarımızla. Aydemir &Armida"