5 Kasım 2016'da başlayan Rakka operasyonu sonrasında ABD, Suriye PKK'sı PYD'ye silah sevkiyatını arttırdı.

Başta Rimeylan olmak üzere Ayn İsa, Kamışlı ve Aynel Arap (Kobani) bölgelerinde terör örgütüne yapılan silah teslimatı PYD üst düzey isimlerinin açıklamaları ile de doğrulandı.

Modern ordu kurulur
Terör örgütü PYD'ye yakın kaynaklar, 'son dönem sevk edilen silahlarla modern bir ordu kurulur' itirafında bulunurken, sözde kantonlara inen hafif ve ağır silahlar ile birlikte çok miktarda cephane Rakka yerine Münbiç-El Bab hattına naklediliyor.

Yeni Şafak'ın sahada konuştuğu kaynaklar ise Aynel Arap ve Haseke-Rimeylan yönünden son bir aylık periyotta yüzlerce araçlık silahın Münbiç'e nakledildiğini, Suriye PKK'sı PYD'nin Rakka'da değil Münbiç, El Bab bölgesinde ilerlemek istediğini belirtiyorlar.

SİLAH DEPOSU İNŞA ETTİLER
Münbiç kırsalında dağlık bölgelere PKK-PYD tarafından gizli silah depoları inşaa edildiğini ifade eden yerel kaynaklar, örgütün batı yönüne terörist ve silah sevkiyatı ile birlikte eğitim kampları kurmayı da sürdürdüğü bilgisini verdi.

PKK ve ABD ortaklığı ile 5 Kasım günü ilan edilen Rakka operasyonunda hiçbir ilerleme kaydedilmezken, PKK-PYD terör örgütünün Münbiç-El Bab hattında DAEŞ'ten 17 köyü alması bu bölgeye yönelik silah ve militan yığınağının en somut göstergesi olarak gösteriliyor.

Kaynak: Haber10