Öğretmen adaylarının Temmuz ve Ağustos aylarında bekledikleri atama konusundaki soruları Milli Eğitim Bakanı İsmet Çelik cevapladı. Ancak öğretmen adaylarını pekte memnun etmeyecek bir cevap geldi. İlk sözleşmeli öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağını söyleyen İsmet Yılmaz’ın bu sözlerinden 2016 Temmuz ya da Ağustos aylarında binlerce öğretmen tarafından öğretmen atamalarının rafa kaldırıldığı anlamı çıkarılıyor.

400 bine yakın öğretmen adayının gözü kulağı MEB'den yapılacak Temmuz ve Ağustos aylarında beklenen MEB ataması haberindeydi. Öğretmene müjde Ağustos'ta 50 bin atama başlığıyla çagrıda bulunan öğretmen adayları sosyal medyada kampanya başlatmıştı.

Geçtiğimiz 10 Şubat 2016 tarihinde 30 bin öğretmen ataması yapıldıktan sonra atanan öğretmen adayları sevinirken, atanamayanlar ise bir sonraki atamada şansını denemek üzere şimdilik öğretmen olma hayalini askıya aldı. Atanamayan öğretmenler şimdi de 2016 Ağustos ayında yeni bir atama yapılmasını istiyor. Zaten yılda bir defa atama yapılacağını söyleyen hükümet şubat ayında siyaseten atama yaparak Ağustos ayında yapılacak atamaları engellemiş veya daha az öğretmen alımına neden olmuş olacak.

Eğer 2016 Ağustos ayında yeni bir öğretmen ataması yapılırsa, ne kadar öğretmen atanacak? Milli eğitim Bakanlığı öğretmen atamaları ne zaman? Ağustos ayında öğretmen atamaları yapıp yapmayacağı, ve atama yapılacaksa öğretmen atamaları kadrolarının ne kadar olacağı bugün MEB bütçesi görüşmelerinde netlik kazancak. Öğretmen atama kontenjanları. Atama bekleyen öğretmen adayları 2016 Ağustos ayı öğretmen atamalarında ne kadar atama yapılacağını büyük bir merakla bekliyor.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, 2016 Temmuz ve Ağustos ayında öğretmen ataması yapmayacaklarını belirterek, "Yeni bir uygulama başlattık, bundan sonraki öğretmen alımını şubatta yapacağız." dedi.