Denizli’de, darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında polis, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörlüğü ve fakültelerde arama yaptı. Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoban’ın da aralarında bulunduğu 40’ı akademisyen, 6’sı idari personel toplam 46 kişi gözaltına alındı.

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile Terörle Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah, darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma kapsamında PAÜ’de operasyon yaptı. Operasyonda üniversitenin özel güvenlik elemanları, basın mensuplarının üniversiteye girişine izin vermedi. Polis ekipleri de başta Rektörlük binası ile bazı fakültelerde arama yapmaya başladı. Aramalar sürürken, binalara giriş ve çıkışa da izin vermediği görüldü. Operasyonda, Genel Sekreter Prof. Dr. Kenan Çoban’ın da aralarında bulunduğu 40 akademisyen ile 6 idari personel toplam 46 kişi gözaltına alındı.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ’NDE 48 KİŞİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmaları için 3 ayrı komiyson kurduklarını, şu ana kadar 48 kişi hakkında soruşturma açıldığını ve bunlardan 9’unun tutuklandığını söyledi.

Darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar devam ederken, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Battal da bugün basın toplantısı düzenleyerek, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Battal, çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtirken, FETÖ/PDY’ye bulaşıklığı olan ne kadar kişi varsa hepsini ortaya çıkaracaklarını söyledi. Rektör Battal, bunun için araştırma, inceleme ve  soruşturma komisyonu kurduklarını belirterek şöyle konuştu:

"Gelen bilgileri araştırma komisyonuna aktarıyoruz. Burada yapılan incelemeler sonrasında da kişi, ya inceleme ya da durumuna göre soruşturma komisyonuna sevk ediliyor. Bir yandan masumane bir şekilde bağlantı kuranlar olmuş, diğer taraftan ise bu örgüte direkt destek verenler var. Bizim bunları iyi bir şekilde ayırt etmemiz gerekiyor. Dolayısıyla bu komisyonlarımızla bunları iyi bir şekilde ayırt ediyoruz. Tüm bu kapsamda bugün itibariyle 48 personel hakkında soruşturma başlatıldı. İlk etapta görevden uzaklaştırdığımız 9 kişiydi. Bunlar da tutuklandılar. 27 kişi hakkında inceleme, 100 personel hakkında da araştırma yapılıyor. Ancak dediğim gibi çalışmalarımız devam ediyor. Bu anlamda devlet kurumlarına ilgili yazıları da yazdık. Henüz bir cevap gelmedi. Onlardan da kısa bir zamanda bize bilgi gelecektir. Her geçen gün bu sayı artmaya devam ediyor. Biz Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak bu sorunun ülkemiz açısında çok ciddi ve ihmal edilmeyecek düzeyde olduğunu biliyoruz. İlişkisi ve bulaşığı olanların üzerine ciddi bir şekilde gideceğiz ve bunlarda cezalarını çekecekler" dedi.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Battal, kampüs alanında yürütülen çalışmalarla ilgili de gazetecilere bilgi verdi. Rektör Battal, yapılan çalışmaları yerinde denetleyip, projeler hakkında ise detaylı açıklamalarda bulundu.