26 ve 27 Nisan'da düzenlenecek olan TEOG'a çok kısa bir süre kaldı. Eğitim Koçu Öztuna Norman sınava girecek öğrencilerine tavsiyelerde bulundu.

İşte Öztuna Norman'ın sınava girecek öğrenciler ve aileleri için altın değerinde tavsiyeler,
  1. Sınava son birkaç gün çalışmayın demek yanlıştır. Nedeni ise büyün bir yıl boyunca çalışana çocuğun biyoritimi bozulabilir. Bu nedenle çocuğun eksik konularına bakmasın faydalıdır.
  2.  Veliler için de şunu demek istiyorum TEOG hayatın sonu değil. Evet önemli bir sınav ama bu sınav ile hiçbir şey bitmiyor. Ayrıca çocuğunuza, "Biz sana güveniyoruz, gir hakkını al" gibi sözlerin çocukları olumsuz etkilediği görülmüştür. Bu temennilerden uzak duralım.
  3. Son günlerde uygulanan diyetleri ya da zihin açtığına inanılan ekstra yemekleri önermiyorum. Çünkü farklı yiyecekler çocukların hem bağırsaklarını bozabilir hem de dikkat eksikliğine neden olur. Ayrıca son iki evde yemek yemelerini öneriyorum. Zehirlenme ihitmalini sıfıra indirmekte fayda var.
TEOG sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan 2017 takvimine göre 26 Nisan ve 27 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sınavlardan sonra da tercih dönemi başlayacak.