Dünya her geçen gün değişiyor. Teknolojinin gelişmesi ile hayatımıza giren ve gündelik hayatta işlerimizi kolaylaştıran birçok yeni ürün ve tasarım var. Bu tasarımlar işlevselliği hafifliği ve çevreye duyarlılıklarıyla çağın gerekliliklerine cevap veriyor. Özellikle otomobiller bunun için çok iyi bir örnek teşkil ediyor. Artık hayatımızın olmazsa olmazlarından olan taşıtlar maalesef fosil yakıtların yanması ile oluşan emisyon oranlarının yüksekliğinden kaynaklı çevreye olan etkileri gittikçe artıyor.

Çevre kirliliğini azaltıyor
Dünyadaki çevre örgütleri bu oranları azaltılması için üretici firmalara ciddi baskılar uyguluyor. Devletler bu kirliliği azaltmak amacıyla ceza yaptırımı yoluna gidiyor. Bunun karşılığında üretici firmalar bu oranları azaltmak için araçlardaki ağırlıkları azaltma yoluna gidiyor.

2016 yılında Almanya Nünbergde Yapılan Euroguss Fuarındaki otomotiv sektörünün geleceğinin konuşulduğu konferansta otomobil üreticileri binek araçlarda kullanılan aluminyum parça miktarlarının geçtiğimiz yıllarda ortalama 15 kg civarlarında iken 2018 yılına geldiğimizde 28 kg olacağının öngördüğünü belirttiler. %50 oranında bir artışla birlikte havayı kirleten emisyon oranlarında ise ciddi bir düşüşün olacağını gösteriyor. Ayrıca elektrikli ve hibrit otomobiller pil ömrünü ve kullanma süresini uzatmak için hafifletimeye çalışılıyor. Bunun içinde hafif metallere ve bu metallerden üretilen parçaların üretimine ilgi ve talep gittikçe artıyor. Bu ürünler katma değer açısından da oldukça yüksek.

Kullanılan alüminyum, magnezyum ve benzeri materyaller pahada da değerli olduğu için hassas ve teknolojik bir üretim yöntemini gerektirmektedir. Dünyanın ekonomik sistemine yön veren üretim dalları içersinde örnek olarak; otomotiv, havacılık, savunma, beyaz eşya, züccaciye ve inşaatt alanlarında bu materyallerin kullanımına sıkça rastlamanız mümkün. Buna kısaca dünya insanı yüklerinden kurtulmak için yeni yollar arıyor dememiz kaçınılmaz.
 
Hedef; 2017 yılında %40 ihracat
Döktim Döküm olarak ülkemizdeki ve dünyadaki bu talebe karşılık vererek katma değer katan ülkemizi daha rekabetçi kılacak bu üretim dalına yatırım yaptığımız için oldukça gururluyuz. Türkiye’yi ülkemizi ekonomik olarak dünya piyasalarında daha rekabetçi inovasyona dayalı üretim elini güçlendirecektir.
 
Döktim Döküm 2015 yılında kurulduğu tarihten sonra 2016 yılında satın almış olduğu 15.000 m2 Konya Organize sanayiinde bulunan fabrika arazisi üzerine yatırımı hızla yapmaktadır. Alüminyum yüksek basınçlı döküm konusunda uzmanlaşan ve bu konuda müşterilerine daha kaliteli hizmet suna bilmek adına Iso 9001.2015 kalite yönetim belgesini almıştır. 


Döktim Döküm otomotiv parçaları başta olmak üzere, beyaz eşya, mutfak aletleri, mobilya ve elektrik elektronik parçalar konusunda üretim yapmaktadır. Üretimini 2017 yılında %40 ihracata yönelik gerçekleştirmeyi planlamaktadır.

Döktim Döküm, alüminyum döküm alanında deneyim ve birikimiyle, alüminyum döküm konusunda son teknoloji tam otomatik makinave tecrübeli personeli ile alüminyum pres döküm parçalarında ivmelenerek artan bu talebe cevap vermeye hazırdır.