Yatırım yapan, mevduat açan ya da gayrimenkul alan yabancıya Türk vatandaşlığı
Türk vatandaşlarının istisnai olarak kazanılmasını düzenleyen 20’nci maddesinde yapılan değişiklik ile Türkiye’de belirli bir miktarın üzerinde yatırım yapan ve istihdam oluşturan veya mevduat bulunduran yabancılara Türk vatandaşlığı imkanı getirildi.

Türk vatandaşı olmak isteyen yabacıların vatandaşlık hakkı kazanabilmesi için şu şartları yerine getirmesi gerekiyor,

En az 2 milyon dolar sabit sermaye yatırımı yapan
En az 1 milyon dolarlık taşınmaz satın alan
En az 100 kişilik istihdam oluşturan
En az 3 milyon dolar mevduatı 3 yıl tutan
En az 3 milyon liralık devlet borçlanma araçlarını 3 yıl elinde tutan kişiler Türk vatandaşlığına hak kazanabilecekler.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.