Protel Kalite Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Nuray Gülcan, turizm sektöründe yaşanan durgunluğun, sektörün gelir yönetimine ve bu konudaki eğitimlere olan ilgisini daha da artırdığını söyledi. Gülcan, “Protel Akademi çatısı altında farklı başlıklarla vermekte olduğumuz ücretsiz eğitimlerden, özellikle gelir yönetimi ve online pazarlar/sosyal medya yönetimi konularına olan ilgide belirgin bir artış var. Gelir yönetimi konusu, şu anda web seminerlerinde en yoğun ilgi gören eğitimimiz konumunda” dedi. 

Son dönemde turizm sektörünün e-dönüşüm eğitimlerine de büyük bir ilgi gösterdiğini ifade eden Gülcan, “Gerek yasal süreçlerin etkisi gerekse e-dönüşümün sağladığı avantajlara yönelik farkındalığın artması ile birlikte, konuya ilişkin eğitimlerimize ciddi bir talep olduğunu görüyoruz. Biz de Protel olarak hem müşterilerimizi desteklemek hem de hizmet kalitemizi artırabilmek adına online e-dönüşüm eğitimlerimizi bedelsiz olarak Protel Akademi üyelerinin kullanımına sunuyoruz” diye konuştu.

Bir süre öncesine dek Protel Akademi’nin eğitim programının hazırlanmasında kendilerine gelen destek taleplerinden yola çıkarak ihtiyacı belirlemeye çalıştıklarını söyleyen Nuray Gülcan, “Şimdi ise üyelerimizden eğitim talebi toplama yöntemini uygulamaya başladık. Bu yöntem bize daha etkileşimli ve ihtiyaca yönelik planlama yapma fırsatı veriyor. Ayrıca eğitimlerimizi anlık olarak izleyemeyen üyelerimiz için seminer kayıtlarını video/sunum formatında e-öğrenme eğitimleri olarak Protel Akademi’de paylaşıyoruz” dedi.

Gülcan’ın verdiği bilgilere göre, Protel Akademi eğitimleri sektör çalışanlarının yanı sıra akademisyenlerden ve üniversite öğrencilerinden de büyük ilgi görüyor. Ayrıca, kariyerinde değişiklik yapmayı amaçlayan, bu amaç doğrultusunda, sektörde yaygın olarak kullanılan Protel çözümlerini öğrenmek isteyen, böylece meslek edinme yolunda avantaj elde etmeyi hedefleyen bireysel katılımcılar da Protel Akademi’nin eğitimlerinden yararlanıyor. 

Protel hakkında:
1989 yılında kurulan Protel, konuk ağırlama teknoloji çözümleri alanında Türkiye’nin en köklü ve inovatif şirketleri arasında yer almaktadır. Konuk ağırlama sektörüneyazılım ve donanım altyapısı sağlamakta, otel ve restoranlara yönelik uçtan uca yönetim ve operasyon çözümleri sunmaktadır. Sunduğu teknoloji çözümleri ile işletmelerde yönetim ve operasyonu kolaylaştırırken, verimliliği artırmayı hedeflemektedir. Çözümleri bugün Türkiye genelinde 600’den fazla otelde ve yaklaşık 3 bin restoranda kullanılmaktadır. Kendi yazılım ekibi de bulunan Protel, Türkiye’nin ilk 500 bilişim şirketinin belirlendiği araştırmada 103’üncü sırada yer almaktadır.