22 Ağustos 2016 gecesi Ekşi Sözlükte birçok yazar uyuyamadığını ifade etti. 

Herşey Ekşi Sözlük'te "w nb" isimli yazarın, 

"gecenin basinda cok uykum vardi. dun sadece 3 saat uyuyabildim. bu geceden ogleden sonraya kadar yatmayi planliyordum ama olmadi. uyuyamiyorum. hala uyuyamadim. ısin garip yani 4 tane birbiriyle alakasiz, tamamen farkli sehirlerde yasayan kizli erkekli arkadaslarimda uyuyamamislar. ara ara yazistik konustuk. beni acik gördü biri yazdi, napiyosun diyorum, uyuyamiyorum diyor. digerine ben yazdim. uyuyamiyorum diyor. dün dolunay vardi. bugun hava kapaliydi goremedim ama ondan mi bilmiyorum baya baya uyuyamiyoruz.

edit: gozlerimin asiri derece yanmasiyla 10da uyuyabildim. gozlerimi kapattigim gibi yine cin gibi oluyor bunye. 2de kalktim. bu kadar cok entry girilince bende bir tuhaf oldum.

edit: butun yazilanlari okudum. astrolojik olaylar bana hep sacma gelmistir. ama artik baya baya boyle bir astrolojik olayin bu duruma neden olduguna inanmaya baslayacagim. bi yazar arkadasin soyledigi gibi x filesdan bir bolum tadinda gece yasamisiz."

yazısıyla başladı. Bu enrty sonrasında birçok kişi aynı şikayeti yaşadığını anlattı.

Bazıları bunu bir tesadüf sayarken bazıları ürtücü senaryolardan bahsetti. Bu uykusuzluk 17 Ağustos 1999 depremini hatırlattı. Aynı o gün gibi çok sıcak ve kasvetli havanın 22 Ağustos gecesinde de var olduğunu yazdılar.