Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir sergide silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonrasında özel bir hastaneye kaldırılan Rus Elçi Karlov tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

Elçiyi öldüren kişi polis!
Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Karlov'a saldırıyı düzenleyen 1994 doğumlu Mevlüt Mert Altıntaş, Aydın Söke doğumlu, 2014 İzmir Rüştü Ünsal Polis Okulu Mezunu. 



FETÖ üyesi olduğu iddia edilen Mevlüt Mert Altıntaş'ın Elçi Karlov'u vurduktan sonra, "Suriye'de öldürdükçe burada öldürüleceksiniz" dediği duyuldu. 

Görgü tanıkları olayı şöyle anlattı,
Görgü tanıklarına göre; salona giren silahlı bir kişi büyükelçiye ateş açtı. Daha sonra Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Adrey Karlov, 'Ülkemizde bunları yapamazsınız. Herkes çıkabilir' dedikten sonra vuruldu.

Dışişleri düzeyindeki toplatının akıbeti ne olacak?
Rusya, İran ve Türkiye'nin Moskova'da Dışişleri Bakanları düzeyinde yapacakları toplantının bu saldırı sonrasında akıbetinin ne olacağı merak konusu oldu. 

Özellikle Suriye'deki dengelerin konuşulacağı toplantıda alınacak kararlar bölgenin kaderini etkilemesi bekleniyordu.

Türkiye'nin son yıllarda batı blogundan uzaklaşarak özellikle Rusya ve Çin'e yakınlaşması nedeniyle Amerika ve AB ülkelerinde rahatsızlığa neden olmuştu. 

3. Dünya Savaşı'nın adı artık değişti. Savaşlar cephelerde değil artık şehirlerde. Bu saldırının küresel düzeyde etkilerinin ne olacağını ilerleyen günlerde hep birlikte göreceğiz.