Sakarya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın verdiği emir ile kent genelinde terör örgütü şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenledi.

Operasyonda Irak'tan Adapazarı'na gelen 7 kişinin  yaşadığı eve sabaha karşı operasyon düzenlendi. DEAŞ'la bağlantılı olduğu öne sürülen 7 kişi gözaltına alınırken, evin çeşitli yerlerine gizlenmiş çok sayıda örgütsel döküman ele geçirildi.

ŞARKI NEDENİYLE İHBAR EDİLMİŞ
Aracını arızlandığı için sanayiye götüren Mehmet Demir, iddiaya göre aracında terör örgütü PKK'yı övücü şarkılar çalınca ihbar edildi. Polis, Mehmet Demir'i gözaltına aldı. Sakarya Üniversitesi Kampüsü yakınlarında duvarlara örgüt propagandası içeren yazılar yazan DHKP-C üyesi olduğu iddia edilen Ali Sabancı ise ihbar üzerine düzenlenen operasyonla yakalandı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER
Emniyetteki işlemlerin ardından Mehmet Demir ile Ali Sabancı ve DEAŞ üyesi olduğu iddia edilen Alaa Velid Madi, Mohmood Öudhafar Yasen Yaseen, Eymen Ismaıl Halil, Ahmet Khaırı Shukur, Bassam Hamid İsmail, Ali Khaırı Shukur, Mohammed Yaseen Hameed Khafajeı bu sabah adliyeye sevk edildi.