Gazeteci Ahmet Şık'ın hem sosyal medyadan hem de çalıştığı Cumhuriyet Gazetesi'ndeki yazılarında PKK lehine içerikler paylaşması nedeniyle gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosu tarafından verilen gözaltı kararı üzerine bu sabah adresinden gözaltına alının Ahmet Şık hakkında terör örgütü propagandası yapmak suçlaması ile soruşturma yürütüldüğü öğrenildi.

Ahmet Şık'ın gözaltına alınmasına neden olan yazı ve mesajlarında; Cizre'de terör örgütü ile mücadele eden güvenlik kuvvetlerini şiddet uygulamakla suçladığı, Türkiye Cumhuriyetini suçladığı, MİT TIR'ları olayını tezgahlamaktan yargılanan eski Savcı Özcan Şişman ile bir olup Reyhanlı saldırısını MİT'in yaptığına yönelik iftira attığı iddia edildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen Şık'ın PKK elebaşlarından Cemil Bayık ile Kandil'de röportaj yaptığı biliniyor. Şık ayrıca DHKP-C tarafından katledilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden iki teröristle de röportaj yapıp Cumhuriyet Gazetesi'nde yayınlamıştı.

Şık, "Gözaltına alınıyorum. Bir twittle ilgili olarak savcılığa götürülecekmişim" diye yazdı.

Kayna: Nazif Karaman, Sabah