Hürriyet Gazetesi yazarı, hükümete yakınlığı ile bilinen Abdulkadir Selvi bugün kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı, 

"Bir de İncirlik konusu var. Bakanlar Kurulu'nda tartışmaya açılan bir konu değil. Ancak bazı bakanlar, terör olaylarının İncirlik Üssü'nün ABD'ye açılmasından sonra başladığı kanaatinde. 'O zaman bizde İncirlik Üssü'nü kapatalım' düşüncesini dile getiriyorlar.

İncirlik Üssü, ABD'nin öncülüğündeki DAEŞ'le mücadele koalisyonuna 22 Temmuz 2015 tarihinde açıldı ama müzakereler 6 ay önceden başlamıştı. İncirlik Üssü'nün açılmasıyla eşzamanlı olarak 20 Temmuz 2015'ten itibaren PKK, DAEŞ ve DHKP-C Türkiye'ye karşı saldırıya geçti. PKK şehir savaşlarını başlatıp, FETÖ 15 Temmuz darbe girişiminde bulundu. Son dönemde ise PKK Beşiktaş ve Kayseri saldırılarını, FETÖ büyükelçi suikastını, DAEŞ Reina saldırısını gerçekleştirdi. 90'lı yıllarda Çekiç Güç'ün üssü İncirlik'ti. ABD, Çekiç Güç'le PKK'yı besledi. İncirlik, DAEŞ'le mücadele koalisyonuna açıldı. Bu kez de terör örgütleri Türkiye'ye karşı harekete geçirildi. Suriye ve İncirlik üzerinden kaos planı sahneye koyuldu. Türkiye, (ABD Başkanı seçilen Donald) Trump'la ilgili büyük bir beklenti içinde. Trump'ın tavrı görülmeden İncirlik'in gündeme gelmeyeceğini düşünüyorum."

Selvi'nin yazısından sonra Twitter'da, "İncirlik Üssü" en çok konuşulanlar listesine girdi. Sosyal medya kullanıcıları üssün, ABD'ye kapatılmasını istedi.

Milli Savunma Bakan Fikri Işık, İncirlik Üssü ve Amerika hakkında şunları söyledi, 

"Ümit ederiz ki başta  ABD olmak üzere bütün koalisyon güçleri, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı’nda  ihtiyaç duyduğu hava desteği ve diğer desteği verir. Bu noktada gereken adım daha  fazla gecikmeden atılmış olur."

Müttefiklerden her şart ve koşulda özellikle hava desteği verilmesini  beklediklerini vurgulayan Işık, şunları kaydetti:   

"Bu, kamuoyunda ciddi bir hayal kırıklığı oluşturuyor. Biz  müttefiklerimize de bunu da söylüyoruz, ’Siz bu noktada hem DEAŞ ile mücadele ettiğinizi ifade ediyorsunuz hem de istenen, arzu edilen desteği vermiyorsunuz. Bu da kamuoyunda sizin DEAŞ ile mücadelede samimiyetinizin sorgulanmasına sebep  oluyor. Bu, tabii ki Türkiye içerisinde de İncirlik’in de sorgulanmasına sebep oluyor. Ancak bizim uzun dönemli bir ittifak ilişkimiz var, sorunlarımızı  oturarak, konuşarak çözmek durumundayız. Bu konuyla ilgili de gerek askerden  askere gerekse sivilden sivile görüşmelerimiz sürüyor. Ümit ederiz ki başta ABD  olmak üzere bütün koalisyon güçleri, Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı’nda  ihtiyaç duyduğu hava desteği ve diğer desteği verir. Bu noktada gereken adım daha  fazla gecikmeden atılmış olur."