İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı olan iş adamı Ömer Faruk Kavurmacı tahliye edildi. 

Kavurmacı'nın avukatları iddianame hazırlanmadan önce müvekkillerinin sağlık sorunları olduğu gerekçesiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine tahliye talepli başvuruda bulundu.

Avukatların talebini değerlendiren mahkeme Kavurmacı'yı tahliye etti. 

15 yıla kadar hapsi isteniyor
Kavurmacı hakkında "silahlı terör örgütüne üyelik (FETÖ/PDY)" suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Cem Küçük ve Fatih Tezcan'dan karara tepki geldi
AK Parti'ye yakınlığı ile tanınan Cem Küçük ve Fatih Tezcan, Kavurmacı'nın tahliye kararına Twitter hesaplarından tepki gösterdi. 

Cem Küçük, "Ömer Faruk Kavurmacı'nın hastalığı ve raporlarını açıklamak zorundasınız. Adam kanser mi, başka hastalığı mı var bilelim." Ayrıca, "Net FETÖcü isimlerin sadece hastalık gerekçesiyle bırakılması ve rapor gösterilmemesi toplumda infiale yol açar." diye yazdı. 


Fatih Tezcan ise, "Kadir Topbaş'ın terörist damadı Ömer Faruk Kavurmacı tahliye edildi. Kadir Topbaş'ın ve FETÖ'nün yargı gücünü bilmeyenlere sürpriz olabilir.",  "Kadir Topbaş'ı deşifre ettiğimde bana Davetiyesiz Yakalama çıkarılınca "BUNDA BU GÜÇ VARKEN DAMADINI DA TAHLİYE ETTİRİR" demiştim. Çıktı..." ve "Kadir Topbaş'ın bütün sırları damadı Ömer Faruk Kavurmacı'da. Sağlık sorunu bahane. FETÖ ve Damat şantaj yaptı, Yargı da bunlara boyun eğdi." diye yazdı.