Acun Ilıcalı'nın yapımcılığını üstlendiği Yetenek Sizsiniz Türkiye isimli yarışma programı ile büyük bir üne kavuşan Atalay Demirci hakkında istenen ceza belli oldu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli Savcı Muhammed Akif Ongun tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı.

Soruşturmaya göre mahkemeye gönderilen iddianamede komedyen Demirci'nin, FETÖ ile irtibatının olduğu bilinen Hakan Şükür ve Enes Kanter ile yapmış olduğu Twitter konuşmalarına yer verildi.

KİMSEDEN DESTEK İSTEMEDİM
Demirci, 2013 yılında 'Yetenek Sizsiniz' adlı yarışmaya katıldığını ve bu yarışmada kendisi adına cemaat tarafından oy kullanan şahısların olduğunu düşündüğünü anlattı. Demirci, ifadesinde radyodan ayrılmasını üstü konumundaki Muhammed Yusuf Kulaksız nedeniyle olduğu, kendisinin cemaate bağlı hiç kimseyi arayıp destek olmalarını istemediğini, Muhammed Yusuf Kulaksız'la tartışmalarının nedeninin kendisinin, cemaatine ve hizmet hareketi yaptığı gösterilerde kazanılan parayla destek verdiğini zannederken, kazanılan paraların bu şahsın şirketine aktarıldığını fark etmesi nedeni ile olduğunu ileri sürdü.

YAPTIĞIM HİZMETLERDEN DOLAYI PİŞMANLIK DUYDUM
Demirci, ifadesinde darbe girişimi ile ilgili kimseden duyum almadığını da ifade ederek, örgütü dine hizmet etmekte olan bir cemaat yapısı olarak değerlendirdiğini, kendisini örgüt mensubu olarak görmediğini fakat kandırıldığını ve kullanıldığını hissettiğini anlatarak, "Yaptığım hizmetlerden dolayı pişmanlık duyuyorum" dedi. İddianamede, Demirci'nin üstünde ve evinde yapılan aramalarda ele geçirilen bir adet telefon, bir adet bilgisayar, bir adet Ipad, 31 Ocak 2011 tarihine ait Zaman gazetesinin ilk sayfası ve çeşitli sayılarda CD/DVD ile flash belleğe el konulduğu belirtildi.