Ülkemizin Cerablus'a operasyon düzenlemesi ile birlikte IŞİD ve PYD'nin topa tutulmasından sonra PKK'lı teröristlerden hain saldırı düzenlendi. 

Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü polis kontrol noktasına 50 metre uzaklığında PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. 

Saldırı sonrasında 11 şehit polis olurken 70 kişinin de yaralandığı bilgisi geldi. 

Alınan ilk bilgiye göre, Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.

Olayda yaralananlar 112 Acil Servis ekiplerince Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Diyarbakır'dan hava ambulanslar da bölgeye gönderildi. Şırnak'ta da askeri hareketlilik yaşanıyor, takviye jandarma ekipleri de yönlendirildi. Habertürk Diyarbakır Büro Şefi Veysi İpek, bölgenin üç yönünde polis kontrol noktası bulunduğunu ve ilçeye giren bütün araçların polis kontrol noktalarında kontrol edildiğini belirtti. Ayrıca ilçeye tüm giriş çıkışların da kapatıldığı gelen bilgiler arasında. 

İpek'in verdiği bilgiye göre saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu. Binada AFAD ekipleri de polis ekipleriyle beraber arama kurtarma çalışmaları da yürütüyor. Patlamanın gerçekleştiği yol üzerinde ilçe emniyet müdürlüğü cezaevi, özel harekat şubesi de bulunuyor.