FETÖ'nün düzenlediği 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında örgüte dair sırlar tek tek ortaya çıkmaya başladı. FETÖ'nün eski Kafkasya koordinatörü Hayati Küçük'ün örgütün çalışma şekli hakkında bilgiler verdi. 

"ABD'ye Türkiye'yi sunacaktı"
Küçük, FETÖ'nün Türkiye üzerindeki hain planlarını şöyle anlattı, 

"FETÖ Büyük Ortadoğu Projesi’nde Türkiye’den toprak alınması dahil büyük Kürdistan devleti kurulması dahil planlarının bütününde ABD’ye güzelim Türkiye’yi sunacaktı. Türkiye’nin içinde önümüzdeki dönemde sözde mağdurlar ABD ve Avrupa Birliği’nden destekle gezi olaylarına benzer olaylar yaşanabilir. Hali hazırda Türkiye’de darbe olsun diye uğraşıp yurtdışına kaçanlar gittikleri ülkelerde mağdur edebiyatı yapıyorlar. Yurtdışındaki kamuoyunu bu şekilde inandırdı bunlar."

"Ablalar onun bunun yatağına giriyor"
Küçük, FETÖ'nün sızmak istediği ülkelerde ablaları kullandığını da iddia etti. Küçük konu hakkında sözlerine şöyle devam etti,

"FETÖ öyle bir ekip kurmuştur ki aklınız hayaliniz bile almaz. Kendisine inanmış FETÖ’ye canını vermiş abla gurubun içinden özel seçilmiş sözde cennetin en güzel köşelerini yakalamak için onun bunun yatağına giren ablalar var. Bunun en çirkini en kötü örneği bizim ülkemizde de yaşandı."