Uğur Kurt'un davası İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Sanık polis S.K'yi "taksirle ölüme neden olma" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı, ceza 12 bin 100 TL adli para cezasına çevrildi.

Uğur Kurt bundan 3 yıl önce, 22 Mayıs 2014'te başına isabet eden mermi ile ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen duruşmada Kurt ailesinin avukatı Turgut Kazan Türkiye'de cezasızlık uygulamasının yaygın olduğunu söyledi ve buna benzer 500 davanın olduğunu belirtti.

DHA'ya göre Kazan, "Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, aileyi arayarak bu olayın takipçisi olacağını söyledi. Annesi ve babası bu olaydan sonra kanser oldu. Şuan ikisi de kemoterapi görüyor. Olayın işlenişine bakıldığında sanık polis, ya doğrudan ya da olası kastla cezalandırılmalıdır" diye konuştu.

Davanın savcısı ise "Olası kastla adam öldürme" suçundan 20 yıldan 25 yıla hapis cezası talep etti.

Karar öncesi 20 dakikalık bir ara veren mahkeme heyeti aranın ardından sanığın, "Taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi. İyi hal indirimi uygulayan mahkeme, cezayı 1 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme bu cezanın da 605 gün karşılığı olarak 12 bin 100 TL adli para cezasına çevrilmesine oy birliği ile karar verdi.

Kurt ailesi verilen karara tepki gösterdi. Duruşma sonrasında Uğur Kurt'un yakınları adliyeden ağıtlar ve feryatlarla çıktı. Uğur Kurt'un eşi Narin Kurt, "Annem kanser, babam kanser. Ben şimdi ne söyleyeceğim, Cemale ne diyeceğim? Cemal, 'Oğlum senin babanı polis vurdu. Para cezasıyla kurtardı mı, diyeceğim" dedi.

Kaynak: BBC Türkçe