Mezuniyet makyajı ve mezuniyet balosunda yapılması gereken makyaj önerileri yazın gelmesi ve okulların kapanmasıyla büyük önem kazanıyor ve en çok merak edilen konular arasına giriyor. Bu konu hakkında detayları haberimizde sizler için derledik. 

Öncelikle bulunduğumuz yere ve kıyafete göre hareket etmeliyiz, çok doğallığın dışına çıkmadan daha derin bakışlı ifadeler kullanılabilir. Genç kız makyajlarında fazla keskin hatlı kullanılan şeyler yaşı büyük göstermeye sebep olabilir. Bu yüzden keskinlikten uzak durmalı, abartılı olmayan gizli gölgeler kullanılabilir. Benzer renklerin ve pastel tonların önem kazandığı makyajlarda hafif dokunuşlarla doğallığı bozmamak büyük önem taşıyor. Uzun ve dolgun kirpiklere çok ihtiyaç olmasa da tekli kirpiklerden bir iki tane kenarlara minik kirpikler takılabilir. Bu kirpikler kuruduktan sonra dolgun gösteren bir rimel uygulanabilir. 

Genç kızların mezuniyet törenleri tam da yeni yeni makyaj yapmaya başladıları dönemlere denk gelmektedir. Bu sebepten dolayı da biraz daha abartık makyajlar hoşlarına gidebilir. Bu noktada genç kızların da memnun kalacakları, gözlerin daha vurgulu olduğu makyajlar uygun olabilir. ​

Lise Mezuniyet Gecesi Makyajı Nasıl Yapılır?
18'inize geldiğiniz için artık ablalarınız gibi her türlü makyaj malzemesini kullanabileceğinizi düşünebilirsiniz. Ama yanılıyorsunuz! Tazecik ciltleriniz fondöten yüzü görmemişken onları yormayın. Muhtemelen ergenlik sivilcelerinizden de kurtuldunuz. En ufak bir kırışıklığınız yok. Siz en güzel yaşınızdasınız. O zaman makyajınız da çok doğal olmalı. Buğulu göz makyajları, kırmızı dudaklar, kontürleme yapılmış ten makyajı size göre değil!

Unutulmamalıdır ki mezuniyet gecesi için yapılan mezuniyet makyajı gidilecek yer ve kıyafete göre de düzenlenmesi gerekmektedir. 

Mezuniyet makyajı yaparken, mezun olacak genç kızların masumiyetlerini bozmayacak şekilde makyaj yapmak çok önemlidir. Dolayısıyla genç kızlar için yapılan mezuniyet makyajlarında çoğunlukla şeftali tonlarında doğal renkler tercih edilmelidir.  

Üniversite Mezuniyet Gecesi Makyajı Nasıl Yapılır?
Artık bir üniversite mezunuysanız kadınlığınızı kullanmaya sıra geldi! Fakat herşeyin abartısı sizi 30'lu yaşlara götürecek. Siz hem doğal hem de çarpıcı olmalısınız. Kıyafetiniz yaşınıza uygunsa makyajda sınır tanımayın. Öncelikle gözlere mi yoksa dudaklara mı yoğunlaşacağınıza karar verin. Bize sorarsanız göz makyajı deriz. Çünkü gece boyunca yiyip içeceksiniz ve rujunuz sürekli bozulacak.

İŞTE MEZUNİYET MAKYAJI ÖRNEKLERİ