Direct, Glass, Print & Publishing, Promo & Activation ve Radyo kategorilerindeki işler ödüllerine kavuştu.
Promo & Activation: 3,458 başvurunun olduğu bu kategoride 107 Lion ödül sahibi oldu. McCann Worldgroup Global Yaratıcı Başkanı Rob Reilly’nin Jüri Başkanlığı’nı yürüttüğü bu kategoride, kendi deyimiyle son on yılın en cesur işi, açıkhava perakende firması REI’nin “OptOutside” kampanyası Grand Prix kazandı.

Print & Publishing: 3,777 katılımcının olduğu bu kategoride 80 iş Lion kazandı. Jüri Başkanlığını DDN Group, Grup Kreatif Direktörü ve İcra Kurulu üyesi Joji Jacob’ın yürüttüğü bu kategoride Grand Prix ödülünü Y&R Yeni Zellanda’nın Burger King için hazırladığı “McWhopper” kampanyası aldı.

Direct Lions: 3,097 katılım sağlanan Direct Lions’ta 75 iş ödüllendirildi. Mark Tutsel’in Jüri Başkanlığını yaptığı bu kategoride, İsveç Turist Derneği için INGO Stockholm tarafından hazırlanan “The Swedish Number” kampanyası Grad Prix ödüüne layık görülü.

Radyo kategorisinde ise 1,410 başvurunun 51’i ödül sahibi oldu. Jüri Başkanlığını Pirate Group Inc.CEO’su Tom Eymundson’un yaptığı Radyo kategorisinin Grand Prix kazananı Ogilvy & MatterJohannesburg tarafından KFC için ahzırlanan “The Everyman Meal-Coloured Weights” kampanyası oldu.

Glass: The Lion for Change: Geçtiğimiz yıl lanse edilen ve Lean In.Org iş birliği ile gerçekleşenbu kategoride kökleşmiş toplumsal cinsiyet eşitsizliği, dengesizlik, adaletsizlik konularına pozitif etki sağlayan kampanyalar değerlendiriliyor. Jüri Başkanlığını Madeline di Nonno’nun yaptığı bu kategoride bu yılın Grand Prix kazananı Mindshare Mumbai tarafından Hindustan Unilecer için gerçekleştirilen “6 Pack Band” kampanyası oldu.
Bu yılki Festival’e rekor başvuru alındı ve festival bitene kadar 15bin kişinin Cannes’a geleceği tahmin ediliyor. Bu yıl ayrıca ilk defa ödül törenleri Youtube üzerinden canlı olarak seyredilebilecek.