Güzel oyuncu Derya Şensoy, Deniz Berdan ve kızı Begüm Berdan'ın birlikte kurduğu DB Berdan markası için kameralar karşısına geçti. Oyunculuktan sonra modelliği de ses getiren Şensoy, modellik yaptığı için çok heyecanlı olduğunu Instagram hesabına yüklediği fotoğraf ve videolarla paylaştı.
 
Dizi, tiyatro ve sinemaların usta isimlerinden olan Derya Baykal ile Ferhan Şensoy’un kızları olarak dünyaya gelen Derya Şensoy, her ne kadar ailesinin etkisinde olsa da başarılı bir oyuncu olarak ekranlarda yerini sağlamlaştırmış durumdadır. Bugüne kadar oyunculuk kariyerine adım atmadan önce ailesi ile tanıdığımı Şensoy, günümüzde daha çok oyunculuk yönü ile ön plana çıkmaktadır.
1990 tarihinde dünyaya gelen yeni dönem genç oyuncular arasında yer alan Derya Şensoy, anne ve babasında olduğu gibi kariyerini oyunculuk üzerine yoğunlaştırmış ve kısa sürede tanınmayı başarmıştır. Dönem dizisi olarak TRT ekranlarında yayınlanan doksanlar dizisinde ön plana çıkan isimlerden olmayı başaran Derya Şensoy, aynı zamanda eğitimini de sürdürmektedir.