Konya'da yayın yapan Kanal 42'e demeç veren  AK Parti Milletvekili Ahmet Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalar yaptı. 

Görevi bırakmasına neden olduğu iddia edilen Pelikan Bildirisi hakkında konuşan Davutoğlu, AK Parti'nin kendi değerlerini hızla zayıflattığını, partinin içine itibar suikasti virüsünün bulaştırıldığını iddia etti.

Davutoğlu konu hakkında şunu söyledi: "Pelikan Dosyası adında bir olaya şahit olduk. Maalesef partide birçok isme karşı bu yapıldı. En son diyanet İşler Başkanı Mehmet Görmez'e yapılan da buna benzer bir durum. Bizi en çok üzen ise dostlarımızın bu konuda suskunlukları olmuştur."

Ahmet Davutoğlu koltuğu bıraktıktan 380 gün sonra şunları söyledi,

"Burada mesele konu değil. Mesele milli şahsiyetlerin yıpratılarak bu davaya hayatları boyu emek vermiş alın teri, zihin teri dökmüş, vicdanlı insanların itibarsızlaştırarak devre dışı bırakılması.

Bakın bu isimlere troller zaten meçhul de o trolleri kullanan isimleri de veya kendi gerçek isimleriyle bu faaliyetleri organize edenlere şu davaya zerre miktar katkıları olmamıştır, hiç ter dökmemişlerdir. İsim vermek istemem siz isimleri düşünebilirsiniz. Hayatlarında oturdukları sırça saraylar dışında halkın içerisine girmemişlerdir. Tek bir insan yetiştirmemişlerdir. Tek bir sancı çekmemişlerdir, tek bir çile duymamışlardır. Bırakın Arakan’a gidip onlarla kucaklaşmayı, bırakın Gazze’ye gidip kızı bombalamada ölmüş bir babayla kucaklaşmayı, kapı komşusu ile kucaklaşmamıştır bunlar."