AK Parti grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimi, yaşanan terör olayları sonrasında 2016 yılında yaşananları tek cümle ile özetledi. 

Yeni yılın ilk grup toplantısında mikrofonların başına geçen Yıldırım, son zamanlarda yaşanan olayları, "Başımıza gelen pişmiş tavuğun başına bile gelmedi" diyerek açıkladı. 

2016'nın zor bir yıl olduğunu söyleyen Yıldırım, “Dünya genelinde yaşanan terör olayları ve ekonomik kriz yanı sıra, ülkemizde yılın ikinci yarısından başlayan birçok olayı kısa sürede yaşadık. Bunlardan en önemlisi 15 Temmuz darbe girişimidir” dedi.

Sosyal medyaya vurgu yaptı
Yıldırım, yaşanan terör olayları sonrasında sosyal medya konusunda vatandaşları şu sözlerle uyardı: “Özellikle sosyal medya mecrasını kullanan kardeşlerime önemli bir uyarım var. Sosyal medya sorumsuz medya değildir. Başınıza bela olabilir. Hiç kimsenin bir başkasının kin ve nefret duygularıyla bilenmesine, motive edilmesine karşı yapılan faaliyetin kabul edilebilir bir yanı yoktur ve suçtur. Nitekim, bu türde paylaşımlar yapanlar hakkında gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır.”