Başbakan Binali Yıldırım, Elazığ'daki hain saldırıyla ilgili yaptığı incelemelerin ardından saldırıya ve yaralıların durumuna ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. PKK terör örgütünün örgüt içinde emir komuta sistemini kaybettiğini yapılan bu saldırıların başı boş bir şekilde bağımsız saldırılar olduğunu belirten Yıldırım terörle mücadelede de kararlılık mesajı verdi.

İşte Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

Bu sabah 9 civarında gördüğünüz gibi emnşyet binasının larşısında anayol kenarında bomba yüklü bir aracın inflakı sonucu ilk anda 3 polisimiz şehit oldu. Yaralılarımızın 85 polis 60 tanesi sivil vatandaşımızdır. Ağır yaralı sayımız 20'dir.

15 TEMMUZ'DAKİ ASL DURUŞUMUZ DEVAM EDECEK

Yine öğlen saatlerinde hain terör örgütü askeri aracımıza saldırı düzenledi. Burada da 4 şehidimiz ve 5 yaralımız var. Gördüğünüz gibi terör örgütü omuz omuza ve iş birliği içindeler. FETÖ terör örgütü yenilginin ardından görevini bitirmiş ve görevini PKK terörüne vermiştir. Bunların arkasındaki akıl aynı akıldır. Biz bu yola baş koyduk hiç bir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. bunların çılgınlaşmasının arkasında polisimizin askerimizin kararlı takibi vardır. Böyl saldırıları bekleyebilirz ama bunlar bizi bir an bile yıldırmaz ve yolumuzdan geri koyamaz. Hepimizin canı yanıyor hepimiz büyük acılar taşıyoruz. Önümüzde bir gerçek var buda Türkiye'nin geleceği ve aydınlık yarınlarıdır. Kim ne şekilde gelirse gelsin 15 Temmuz'daki asil duruş bundan sonra da bölücü terör örgütünü bu ülke topraklarından yok edinceye kadar devam edecektir. İşin sonu nereye varırsa varsın ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz.

KONU VATAN OLUNCA GERİSİ TEFERRUATTIR

Bunların yerli ve milli bir tarafı yok bunların Kürtler gibi bir sorunu yok bölgenin en büyük sorunu bölücü terör örgütüdür. 15 Temmuz'da bir kez daha gördük ki hiç bir güç bu asil milleti yenemez. O gece hepimiz beraber olduk. Her siyasi çevreden insanımız bayrağını aldı ve sokaklara koştu. Konu vatan millet olunca gerisi teferruattır anlayışı devam edecek.

TERÖR EMİR KOMUTA SİSTEMİNİ KAYNETMİŞTİR

Yaralılar içerisinde durumu kritik olan 2 kişi var. Diğerlerinin yaraları nispeten biraz daha hafif. Terör örgütü artık emir komutayı kaybetmiş durumda içerde bulunan gruplar nerede imkan bulurlarsa oraya intihar saldırıları yapıyorlar. Elazığ bu saldırı ile yıkılacak değil. elazığ milli hassasiyetini en güzel muhafaza eden illerimizdendir. burada terör yaşam alanı bulamayacak. Her türlü tehdide karşı gereken çalışmaları gösteriyoruz. Bu olay olur olmaz Valimiz dahil tüm kurtarma ekiplerimiz buraya geldi 20 dakika içerisinde de bütün yaralılarımız hastanelere yetiştirildi.