CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İl Başkanları Toplantısı'nda yaşanan terör olayları nedeniyle AK Parti hükümetine yüklendi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun 7 Aralık 2016 konuşması,
"Yaşanan her terör eyleminden sonra biz hep şunu söyledik, 'Terör ile mücadelede sıkıştığınız bir alan var mı? Düşünüpte çıkaramadığınız bir yasa var mı? Gelin her türlü desteği verelim. Yeter ki terörü bitirin' Terörden hepimiz mağduruz. Ama terör mücadele akılla yapılır. Sağlıklı tahlillerle yapılır. Terörle mücadele silahla olmaz. Yapamıyorsunuz. Geçmişteki hatalardan ders alınarak mücadele yapılır."

"2015 yılında Türkiye teröre teslim edilmiştir. Terör örgütlerine teslim edilmiştir. Ben bunu söylediğim zaman kızıyorlar. Bir daha altını çizerek söylüyorum, 15 yıllık iktidar Türkiye'yi terör örgütlerine teslim etmiştir."

"PKK ile masaya oturan kim? Şehir içinde kamyonun üzerinde kalaşnikof silahlar dağıtılırken güvenlik güçleri müdahale etmek istiyor. Bunun üzerine iktidar diyor ki, 'Sakın müdahale etmeyin'. Bu emirle güvenlik güçleri engelleniyor. Bu talimatı veren kim? 290 kez güvenlik güçleri PKK elemanlarına müdahele etmek istiyor. Hayır deniyor müdahale etmeyin deniyor. Ben teröre teslim edildi derken ben bunu demek istiyorum."