Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, anayasa değişikliğine ilişkin açıklama yaptı. 

Karamollaoğlu değişikliğe, yasama - yürütüme ve yargı arasında olması gereken kuvvetler ayrılığı ilkesini tam olarak benimsemediği için desteklemediklerini ifade etti. 

Karamollaoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti, 

MECLİS ÜZERİNDE VESAYET OLUR 
"Bu konudaki görüşlerimizi doğrudan doğruya hem Sayın Başbakan’a, Parti Başkanlarına hem de daha önemlisi Sayın Cumhurbaşkanı’na iletmiştik. Olmazsa olmaz diyerek gördüğümüz ‘kuvvetler ayrımı ilkesi’ maalesef ilk turda çıkan metinde tam olarak gerçekleşmedi. Yetki tamamen tek elde toplanıyor. Meclis üzerinde özellikle bir vesayet oluşturuluyor.  Dikkat çektiğimiz husus. Eğer Cumhurbaşkanı’na yeri geldiğinde meclisi fesh etme yetkisi verilirse meclis rahat çalışamaz. Vesayet altında kalır."

ŞİMDİDEN ENDİŞELERİMİZ DE HAKLI ÇIKTIK

"Meclis, eğer bu teklif kabul edilmezse seçime götürülmekle tehdit ediliyor. Tam da bizim daha önce söylediğimiz ve korktuğumuz nokta. TBMM üyelerine çok büyük bir görev düşüyor. Şahsiyetli durabilmek, eğilip, bükülmemek. İnandığı gibi davranmak, oy vermek. Bunu yapamazlarsa ömrü billah bundan sonra meydana gelecek sıkıntıların vebalinden kurtulamazlar. Siz meclisi eğer rahat çalıştırmak istiyorsanız, meclis kimsenin ama hiç kimsenin vesayeti altında bırakılmamalı. Bu teklif daha kamuoyuna götürülmeden bizim endişelerimizi doğrular gelişmeler yaşandı. İnşallah ikinci tur görüşmelerinde vekiller kanaatlerini değiştirirler."

BU HALİYLE DEĞİŞİKLİĞE DESTEK VERMEYİZ​
"Anayasa değişikliği teklifi böyle giderse, bizim böyle bir teklife destek vermemiz mümkün olmaz. Kendi kendimize karşı olan sorumluluğumuz ve vicdanımız böyle bir imkanı bize vermez. Bunu da bugün bilinmesinde fayda görüyoruz” 
ifadelerini kullandı.  Açıklamalarından sonra bir basın mensubunun ‘Anayasa Değişikliği ile ilgili görüşlerinize açıklık getirir misiniz?’ şeklindeki soruyu da yanıtlayan Karamollaoğlu, "Kelime olarak evet, hayır demek istiyorsanız, bu haliyle geçerse biz bunu desteklemeyiz, yani hayır veririz demektir" dedi. Karamollaoğlu, gündeme gelen erken seçim için ise, "Anayasa değişikliği bu haliyle geçerse ben bir erken seçim beklemiyorum. Erken seçim başka bir konu. Ama bu bir tehdit. Anayasa değişikliği yapılırsa farklı sebeplerden dolayı bir erken seçim olabilir."

Kaynak: Milli Gazete