Lotte'nin dikkat çeken başarılı teknik adamı İsmail Atalan son olarak Almanya 2. lig ekiplerinden Vitor Pereira'nın takımı 1860 Munih'i devirerek kupada çeyrek finale yükselmeyi başardı. 

Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi hakkında konuşan başarılı teknik adam şunları söyledi, 

"Avrupa’daki tüm maçları takip etmeye çalışıyorum. Elbette Türk futbolunu da yakından izliyorum. Türkiye’de gerçekten futbolcular yürekleriyle oynamaya çalışıyorlar. Takımları için ellerinden gelenin hepsini sahaya veriyorlar. Ancak oyun anlamında çok hata var. Ne yazık ki Türkiye’de takım anlamında taktiksel disiplin yok.

Almanya’da disiplin ve taktik çok önemli. Oyuncular mümkün olduğunca bir bütün halinde oynamaya gayret ediyor. Türkiye’de ise maçları izlediğimde, herkesin kendi oyununu oynamaya çalıştığını görüyorum. Yetenekli futbolcu sayısı çok fazla ama her topu alan kendi oyununu sergilemeye çalışıyor. Evet! Türk futbolunda çok değerli isimler var ama bazı şeyler eksik.” ‘Son derbide futbol yoktu’ “Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki son derbiyi izledim. Futbol yoktu, sadece mücadele ve kavga vardı. Halbuki stat doluydu ve insanlar para verip, oraya maç izlemeye gelmişlerdi. Hayal kırıklığı yaşandı. İlk başta Türkiye Futbol Federasyonu’nun, elindeki ürünü güzelleştirmek için kulüplere yaptırımlarda bulunması ve çözüm üretmesi gerekiyor."

Kaynak: Fanatik