Süper Lig'de Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor gibi güçlü mali yapıları olan takımları geride bırakarak büyük bir başarı sağlayan Başakşehir'de devre arası transfer dönemi oldukça başarılı geçiyor.

Başakşehir'in ligin ilk yarısını lider bitirdikten sonra artık şampiyonluk hesapları yaptığı ortaya çıktı. Emre Belözoğlu'nun NTV Spor'da, "Şampiyonluk için maç maç düşünmeye başladık" demesi de bunun kanıtı olarak gösterilebilir. 

Başakşehir'in omurgası tecrübeden oluşuyor
Abdullah Avcı'nın takımı Süper Lig'in tecrübeli oyuncularından oluşuyor.

Kaledeki başarısı ile milli takıma kadar yükselen Volkan Babacan, savunmada Bekir İrtegün Uğur Uçar, orta sahada Emre Belözoğlu ve ileri uçta 30 yaşındaki Mehmet Batdal. 

Yukarıda bahsedilen oyuncular Fenerbahçe ve Galatasaray'da yıllarca şampiyonluk için oynamış ve bu baskıyı kaldırabilecek tipte oyuncular.

Egeme Kormaz ve İrfancan Kahveci
Tecrübeliler arasına, Trabzonspor, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de yıllarca oynamış olan Egemen Kormaz da eklendi. Savunmada elini güçlendirmek isteyen Avcı'nın hamlesi Korkmaz oldu. Sert yapısı ve profesyonelliği ile bilinen Egemen'in takıma direnç getirmesi bekleniyor.

Orta sahaya ise yaratıcı oyuncu olma özelliğini barındıran genç oyuncu İrfancan Kahveci transfer edildi.