FETÖ'nün düzenlediği askeri darbe girişimi sonrasında Türkiye'de A'dan Z'ye her kurum ve kuruluşa sempatizanlarını yerleştiren örgütün yeşil sahalardaki rolü de tartışılmaya başlandı.

3 Temmuz'da Fenerbahçe'ye şike operasyonu düzenleyen FETÖ'cü savcılardan sonra Ersun Yanal'ın 2005 yılındaki milli takım kariyeri de mercek altına alınacak mı?

Hatırlarsanız Ersun Yanal, 2004 yılında milli takımın başına geçmiş ve revizyona gideceğini açıklamış ve ilk iş Hakan Şükür'ü kadroya dahil etmemek olmuştu. 

Galatasarylı eski futbolcu Mustafa Kocabey geçtiğimiz günlerde Sabah Gazetesine bir röportaj vermiş ve Hakan Şükür'ün Galatasaray'daki etkisinden bahsetmişti. 

Kocabey Sabah gazetesine verdiği söyleşide 2004'te Milli Takım'ın başına geçen Ersun Yanal'ın 2005'te görevine son verilmesinde cemaate yakınlığıyla bilinen Hakan Şükür'ün imzası olduğunu söyledi. Yanal o dönem Hakan Şükür'e Milli Takım'da forma vermediği için ağır eleştirilere uğramıştı. Kocabey, A Milli Takım Teknik Direktörü Ersun Yanal, Hakan Şükür'le neden ters düştü? Demek ki Yanal bu oluşumun içerisine girmedi, tehditler aldı. 

Ben Ersun Yanal'ın da bu konu hakkında konuşmasını bekliyorum açıkçası. Hakan Şükür için 'Takımda olması gerekiyor, oynaması gerekiyor' diyordu Yanal ama demek ki gördüğü bir şey vardı. Hakan Şükür Milli Takım'da niye sorun yaşadı? Ersun Yanal çok büyük bir baskıya dayanamadığı için bence pes etti. Ersun Hoca, Federasyonun içinde bulunan FETÖ'cülerin baskısına dayanamadığı için görevden alındı. Ve Abdullah Avcı… O da TFF'nin içindeki FETÖ'cüler yüzünden istifa etmiştir. Futbola giren TFF'ye de girmiştir. Olmaması mümkün değil" dedi. 

Ersun Yanal'a o dönemde şu sorular yöneltilmişti,

- Hocam, Hakan Şükür’ü Milli Takım’a almadığınız için Fethullah Gülen tarikatı tarafından Milli Takım’dan gönderildiğinizi düşünüyor musunuz?
- Bir açıklama yapamam.

- Bu sık sık dillendiriliyor?
- Bilmiyorum ki böyle bir şey oldu mu olmadı mı! Böyle bir şeyin olduğunu da bilmiyorum yani bununla ilgili bir açıklama yapmak doğru olmaz.