Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna dolu dizgin devam eden Beşiktaş'ın başkanı Fikret Orman yayıncı kuruluşun sorularını Vodafone Arena'da cevapladı. 

Fikret Orman derbi öncesinde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Van Persie hakkında açıklamalarda bulundu. 

İşte Orman'ın açıklamalarından satırbaşları, 

"Fenerbahçe ile Galatasaray önümüzde olsaydı bu hakem konularına girmezlerdi. Algı yaratma ve taraftar bakısı bunlar. Karabük maçında penaltımız verilmedi, yediğimiz gol ofsayttı. Ama Beşiktaş iyi miydi? Hayır. Hakemi bahane etmek yanlış. Kulüpler artık alışmış hakemleri eleştirmeye. Taraftarlar yemiyor ama. Palavra bunlar. Hakemler her maçta hata yapıyor. Sezon başından beri her maçımızda hakem hatası var. Şenol hoca da benim gibi laz bir adam sinirlendi. Fenerbahçeli oyuncular planlıydı. Fenerbahçe ile oynadığımız kupa maçında Ali Palabıyık kötüydü. Ama biz niye tansiyonu o kadar yükselttik. Gerek yoktu. Fenerbahçeli oyuncular benim hocamın olduğu yere doğru geliyor. Ne alaka? Ama yine de olmamalıydı o görüntü"

"Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra..."
"Beşiktaş, Demirören yönetiminde 15 kupadan sadece 1 tane almış. Bunca yıldır burada. Bir tane hakkımızla şampiyon olduk. 14'ünü diğer takımlar kazanmış. Algı yaratmak ayıp. Geçen sene Olimpiyat'ta Galatasaray'la pazartesi oynarken neden itiraz etmediler? Aziz Yıldırım, 'Beşiktaş neden Pazartesi oynamıyor' dedikten sonra her maçımız Pazartesi. Sezon başından bu yana hep Pazartesi oynuyoruz"

"Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz"
"Galatasaray'a bu ucuz hesaplar yakışmaz. Pazar oynasak ne olur, Pazartesi oynasak ne olur? Bunlar ucuz şeyler. Büyük camialara yakışmıyor. Dursun Bey'i çok severim. Sıkıntılı hoca değiştirdiler. Taraftar baskısından açıklamayı doğru bulmam ama bazen biz de yaptık. Bugün Londra'ya gidiyorum. Eğer yetişebilirsem derbiye gideceğim. Galatasaray her zaman bizi iyi karşılamıştır. Eskiden sigara içmiyordum maç bitene kadar oturuyordum. Şimdi sigara içmeye çıkıyorum, 'Çıktı, gitti' deniyor."

"Van Persie bizde olsaydı o hareketi yapamazdı!"
"Van Persie'yi biz de almak istemiştik. Eğer biz alsaydık, derbide yaptığı hareketleri asla yapamazdı bizim takımda. Bizim kulüp kültürümüzde böyle bir şey yok. Zamanında Pascal bu hareketi yaptı, gönderildi. Kaldı ki Pascal sembol bir oyuncuydu."