Siyah beyazlı takımın Başkanı Fikret Orman, Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev'e 6-0 yenilmesinde büyük pay sahibi olan İskoç hakem ve Fenerbahçe derbisindeki açıklamaları ile gündeme gelen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım hakkında açıklamalarda bulundu. 

Orman, Dinamo Kiev maçıyla ilgili şöyle konuştu:
"Adaletin son oynadığımız maçtaki önemi, hepimiz için çarpıcı oldu. Çok zor ve bizim açımızdan hayal kırıklığı olan bir maç yaptık. Eşit şartlarda mücadele etseydik daha moralli olacaktık ama öyle bir şans bulamadık. Hakemin niyetini ve adalet dağıtma sistemini doğrudan anlıyoruz. Faul olmayan pozisyonda penaltı verip, üzerine de kırmızı verince maçı baştan bitirdi. Sonra zaten takım açısından da hoş olmadı. Bu noktaya kadar namağlup gelmiştik. Futbolcularımızı ve teknik ekibimizi camia başkanı olarak tebrik ediyorum. Her şeyi hakeme bağlamamak lazım. Hem kulüp olarak hem de ülke olarak yapmamız gereken şeyler var. UEFA gibi kurumlarda ve çeşitli komitelerinde hem Türkiye'yi temsil edecek hem dünya futboluna hizmet edecek arkadaşları bulundurmamız lazım. Sadece Beşiktaş açısından değil, senelerdir diğer takımlarda da görüyoruz, büyük bir kıyımla karşı karşıya kalıyoruz. Bu işler şikayet etmekle olmuyor. Şikayet bir şeyi çözmüyor. Artık yeni UEFA başkanı geldi. Yeni yönetim kurulunda bizden de temsilcilerin olmasının gerekliliği görülmüştür. Bu açıdan Türkiye Futbol Federasyonu'na çok önemli işler düşmekte."

"Beşiktaş'ı kayıran namerttir" 
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Beşiktaş derbisinde protokol tribününde Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerine söylediği iddia edilen "Federasyonu Beşiktaşlılardan temizleyeceğim." ifadeleri hatırlatılarak, "Federasyondaki Beşiktaşlılar Beşiktaş'ı kayırıyor mu?" sorusu üzerine Orman, şunları kaydetti:

"Böyle polemiklere girmek istemiyorum. Futbolun çirkin yüzünü göstermeye çalışanlarla aynı konu içinde bulunmak istemiyorum. Oradan temizlemek, bizim elimizde olan veya bu soruya cevap verecek biz değiliz. Oradaki kişileri biz koymadık. Federasyon Başkanı, yönetim kurulunu oluşturdu. Kendisi cevap verecek. Beşiktaş'ı kayıran namerttir. Başkalarını kayıranları da biliyoruz, onlar da kendi üstüne alınsın."