CNN Türk yayınlanan Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu programına katılan İlber Ortaylı, milli takımda yaşanan Arda Turan krizi hakkında konuştu. 

"Arda en cahili değil"
"Arda Turan benim tanıdığım futbolcuların içinde bir kere en cahili değil. Onu söyleyeyim. İlgileniyor. Belirli şeylere ilgisi var. Oturuyor dinliyor okuyor filan. Ne için kavga edildi bilmiyorum. Belli ki fizik ağırlığı olan insanlarda böyle bir kavgaya filan daha çok eğilimi olabilir.

Öteki taraf ne kadar melek onu da bilmiyorum. Gazeteci yani bizim gazeteler de bellidir. Ama bunu doğru bulmuyorum. Yani bu kitle halinde saldırıyı doğru bulmuyorum. Bu mahalle psikolojisidir.

İkincisi, bu artık beynelminel bir futbolcu.

Fatih Terim üstada son derece saygım var ama birine milli takımdan pılını pırtını topla git dersen o da istifa eder.

Ben Türk milli takımının, kendi oyuncularımız açısından çok zengin imkanları olduğunu zannetmiyorum. Çünkü bütün takımlarımızın Afrikalı ve güney Amerikalı futbolcularla dolu olduğunu biliyorsunuz."

"Doğru bulmuyorum"

"Almanya’da, Hollanda’da yetişen futbolcularımızın da üçte biri ancak razı oluyor vatandaşlığını yahut çifte vatandaşlığını tutup bize gelmeye. Hepsi oraların milli takımlarını tercih ediyor.

O yüzden doğru bulmuyorum ben bu neticeyi."