Geçen sezon Premier Lig'de peri masalını gerçekleştiren ve şampiyon Leicester City, resmi sitesinden yapıtığı açıklama ile Ranieri ile yolların ayrıldığını duyurdu. Liderlik değişimine ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği açıklamada bu kararın sancılı ama gerekli olduğunun da altı çizildi.

2015'in Temmuz ayında mavilerin başına geçen 65 yaşındaki İtalyan teknik adam, Chelsea, Manchester United, Manchester City ve Arsenal gibi yıldızlar topluluğuna sahip takımların yanında 55 milyon sterlinlik bütçesi ile Premier League tarihinin en unutulmayacak şampiyonluklardan birisini kazanmıştı.

Geçen sezon ki başaraıya rağmen bu sezon işler Ranieri ve Leicester City için iyi gitmedi. Takım her ne kadar Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükselmeyi başarsa da, Premier League'de bir türlü istikrar sağlanamadı.

Ligde şu ana kadar oynanan 25 maçta 21 puan toplayabilen Leicester City, küme düşme potasındaki Hull City'nin 1 puan üstünde 17. sırada yer alıyor. Takımın başında yeni teknik direktör atanana kadar asistan menajer Craig Shakespeare yer alacak.