2016-17 sezonuna kötü başladıklarını ve halen bunu düzeltmeye çalıştıklarını ifade eden Van Persie şampiyonluğa inandığını söyledi. 

Teknik adam Advocaat'tan övgü ile bahseden yıldız oyuncu, "Advocaat ile çok iyi bir dönem yakaladık. Kendimizi çok geliştirdik, çok daha iyi bir oyun oynamaya başladık. Antrenmanlarda da bunu herkes görebiliyor" şeklinde konuştu..

Advocaat'ın gelmesi ile işlerin daha iyi olduğunı söyleyen Van Persie yaptığı konuşmada şunları söyledi, 

BİZİM TARAFTARDAN KORKUYORLAR
Yeni yıldan beklentilerimiz belli; ligi şampiyon tamamlamak" diyen Hollandalı forvet, taraftarlara da ayrı bir parantez açtı: "18 aydır buradayım ve bu süreçte şunu gördüm. Dolu statta büyük avantaj elde ediyoruz. Rakip oyuncular onların önünde bacaklarının ağırlaştığını söylüyorlar. Taraftarımızla birlikte çalışalım, mücadele edip rakipleri korkutalım."

TUR İÇİN AVANTAJLIYIZ
Persie, Avrupa Ligi'ndeki kurayı da değerlendirdi: "Birkaç yıl önce Krasnodar'ı Feyenoord'la oynarken izledim. Feyenoord çok zor bir karşılaşma yaşadı ve maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. O dönemden beri kendilerini geliştirmişlerdir ama tur açısından çok büyük bir şansımız olduğuna inanıyorum. Bu anlamda kuraya çok pozitif bakıyorum."

GALATASARAY VE BEŞİKTAŞ'A POZİSYON BİLE VERMEDİK
Özellikle savunma açısından çok sağlam bir görüntü sergilediklerini belirten Persie, "Galatasaray, Beşiktaş, Manchester United maçlarında rakiplere hiç pozisyon vermedik. Harika bir takım zaten bu şekilde oluşur. Sağlam duruş öncelikle savunmadan başlar" ifadesini kullandı.

Kaynak: Fotomaç