Türkiye Kupası maçında Vodafone Arena'da Beşiktaş'ın karşısına çıkan Fenerbahçe dünya yıldızı Robin Van Persie'nin attığı golle 1-0 galip gelerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Maç sonrasında siyah beyazlı ekibin teknik adamı Şenol Güneş şunları kaydetti, 

"Gol atmayı beklerken, tuzağa düşerek 10 kişi kaldık. 10 kişi kalınca Fenerbahçe daha üstün oynadı ve maçı kazandı. Hızlı bir atakla golü yedik. Fenerbahçe bunu yapmak istiyordu, ancak 10 kişiyle gol aradığımız dönemde yakalandık buna. Futbolun bu olmaması gerekiyor. Sadece futbol oynamayı düşünen bir takım olarak, provokasyona karşı tuzağa düşmeden oynamak gerekiyordu. Atılması gereken başka oyuncu olması gerekirken, bizden bir isim gitti. Maç bittiğinde bütün oyuncularımla gurur duyduğumu tekrar söylüyorum. İleriye dönük baskılara karşı gelmek gerekiyor. Bugün bize baskı yapan bir polis vardı. Ben Trabzonspor’un başında, Kadıköy’de 1-1 berabere kaldığım maçta, polisle soyunma odasına girmiştim. Burada da aynısı oldu. Ben ne yaptım ki sen bana soyunma odasında baskı yapıyorsun. Kaç puan önde olursak olalım, kaç puan geride kalırsak kalalım, aynı şeyleri söylerdim. Konu yine hakeme gelecek ama ben sadece şunu söyleyeceğim, bir pozisyonda topa vurdular ancak oyunu durdurup golü iptal etti. Ya golü ver, ya da sarı kartı ver."

"Tebrik etmek doğru değil"
Maç sonrasında üzüntülü ve sinirli olduğu görülen Şenol Güneş sahada yaşanan gerginliklerin ve provakasyonun Fenerbahçe tarafından yapıldığı düşünerek, "Rakibi tebrik etmek bile doğru değil. Kazana bir takım var o da Fenerbahçe oldu" dedi.

"Kjaer ile bir sıkıntım olmadı"
İlk yarının bitiş düdüğü sonrasında Kjaer'in çenesini sıkan Şenol Güneş maç sonunda, "Advocaat ile bir sorunumuz yok. Çok başarılı bir adam. Soyunma odasında Kjaer ile bir sıkıntım olmadı. Ama onun benimle bir derdi var galiba. Bugün bana biraz çalışılmış. Bundan sonra antrenmanlarda bunu da çalışacağız. Oyun içinde de Van Persie birden üzerime geldi. Dille mi anlaştık, ruhla mı anlaştık. 4. hakemin gidip onu uyarması gerekiyor. Van Persie çok profesyonel şekilde hareket etti, oyuncularım bu tuzağa düştü. Hatta ilk yarı bitince elini uzattı, ben de elimi çektim ne olur ne olmaz diye. Beni oyundan attırır diye düşündüm. Öğrenmenin yaşı yok, benim de bunları öğrenmem gerekiyor" dedi.