Sunderland yaşadığı ekonomik sıkıntıyı aşmak için takımda düşünmediği oyuncuları satma kararı aldı. Bu karar bir yandan sarı lacivertli takımı memnun ederken bir yandan da ekonomik beklentinin büyük olması akıllarda soru işaretlerine neden oldu. 

Jeremain Lens kalmak istiyor
Fenerbahçe'de aradığı huzuru bulan ve kariyerinde yeniden yükselişe geçerek Hollanda milli takımına davet edilen Jeremain Lens, Sunderland'e dönmek istemiyor. 

Sunderland teknik direktörü David Moyes'in takımda düşünmediği Lens'in babası, kırmızı beyazlı takımın yöneticileri görüşüp oğlunun Fenerbahçe'de kalmasını sağlamak için toplantı talep etti. 

Lens takımda kalmak istediğini şu sözlerle ifade etti, "Umarım her şey bizim istediğimiz gibi olur. İstanbul'da devam etmeyi diliyorum. Ama biliyorum ki birçok şey benim dışımda gelişiyor. Geleceğimi şartlar belirleyecek."

Emenike ve Van der Wiel önerilmişti
Fenerbahçe, takımda düşünmediği Emenike ve Van der Wiel'i Lens'in bonservis bedeli için Sunderland'e önermişti. Fakat İngiliz ekibi iki oyuncunun da Premier Lig'de oynayacak kapasitede olmadığı için bu teklifi reddetmişti.