Kurulduğu ilk günden bu yana Türkiye’yi öncü teknolojilerle ve dünyadaki yeniliklerle buluşturmaya devam eden Digiturk; izleyicilerine en mükemmel TV izleme deneyimini yaşatma yönünde Ar-Ge çalışmalarını ve altyapı yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor.
Büyük ekranlarda görüntü kalitesinden ödün vermeden yayınları izleme olanağı sağlayan ve HD'den 4 kat daha net görüntü veren 4K teknolojisi ile ilgili çalışmaları yoğun bir biçimde sürdüren Digiturk, bu teknoloji ile özellikle spor karşılaşmaları ve özel efektler barındıran içeriklerde üstün kalitede akıcı görüntü elde ederek; televizyon izleme keyfini en üst düzeye taşımayı hedefliyor. 

Yeni teknoloji yatırımları ve Ar-Ge çalışmaları sayesinde 4K konusunda çok ciddi aşamalar kat eden Digiturk, 4K uyumlu ilk test uydu alıcıları Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için üyelerine dağıtmaya başladı. 4K teknolojisini kusursuz bir şekilde izleyicilerle buluşturmak amacıyla sürdürülen çalışmalarda gelinen noktanın da bir anlamda test edileceği bu ilk dağıtımın ardından kısa bir süre içinde 4K uyumlu uydu alıcıların talep eden tüm bireysel kullanıcıların hizmetine sunulması hedefleniyor. Digiturk’te 4K keyfi ise sadece sporla sınırlı kalmıyor. İZ TV’nin çektiği 4K belgesellerini de aynı keyifle izlemek mümkün.

Digiturk’ün hizmete sunduğu 4K uydu alıcısı Türkiye’de uydu yayınını çözen ve kaydeden ilk 4K uydu alıcısı olması yönüyle de fark yaratıyor. Bu yenilikçi uydu alıcı ile aynı anda farklı kanallardan 4 kayıt yapılabilirken, Wi-Fi özelliği ile Digiturk’ün internet üzerindeki hizmetlerine de kolay bir şekilde bağlanılabiliyor. Kullanıcı arayüzünün çok daha hızlı olması ise 4K teknolojisi kullanım rahatlığını artırıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Digiturk Genel Müdür Yardımcısı Hatice Memigüvenşunları kaydetti; “Kurulduğu ilk günden bu yana ülkemizi daima öncü teknolojilerle, dünyadaki yeniliklerle buluşturan bir kurum olarak, 4K yayın üzerinde yoğun biçimde çalışmaya başlamış; 2013 yılında ilk test yayınını, 2014 yılında ilk canlı maç yayınını, 2015 yılında ilk 4K belgeseli, geçtiğimiz ekim ayında ise akıllı televizyonlardaki ilk online 4K yayını hayata geçirerek kararlılığımızı göstermiştik. Bugün de Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçlarını 4K keyfiyle izleme ayrıcalığı sunuyoruz. Türkiye’yi dünyadaki en yeni teknolojilerle buluşturma misyonumuza hizmet eden; sadece kurumumuz için değil ülkemizin yayıncılık sektörünün dünya standartlarına taşınması adına da değer taşıyan bu önemli atılımımızla ilgili tüm gelişmeleri, düzenli olarak müşterilerimiz ve kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz”.

EURO 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası maçları 4K farkıyla Digiturk’te
4K ile eğlence ve spor yayınlarını farklı bir boyuta taşımaya hazırlanan Digiturk, ilk uydu alıcılarını ulaştırdığı Digiturklüleri Euro 2016’nın final maçlarında bu benzersiz deneyim ile buluşturacak. 4K maç keyfi, 4 çeyrek final, 2 yarı final ve final maçlarını kapsarken, Digiturk farkıyla 399 No’lu kanaldan izlenebilecek.

4K belgesel Digiturk’te izlenir
İZ TV ise Türkiye’nin gözde turistik bölgelerini ilk kez 4K çözünürlükte mükemmel görüntüler eşliğinde sunarken, Mardin, Pamukkale, Bodrum, Alanya, İstanbul, Ayasofya, Lale, Cunda, Yedigöller ve Zeugma konulu 4K belgeseller izleyenleri şimdiye kadar görülmemiş netlikte, muhteşem görüntüler eşliğinde eşsiz bir yolculuğa çıkarmaya devam edecek.