Akıllı telefon dünyasının dev ismi Apple iPhone, yaz ayları sonunda yeni modeli ile karşımıza çıkmayı planlıyor. Ancak bu yıl telefona önemli yenilikler gelmesi hedefleniyor. Çift kamera teknolojisi, beklenen yeniliklerden sadece bir tanesi.

iPhone 7 kamerasını hangi firma üretecek?

İşte en önemli sorulardan bir tanesi de bu. Sensör konusunda uzun zamandır Sony ile çalışan firmanın yine bu partnerliği devam ettirmesi beklenenler arasında. Ancak çift kamera teknolojisi gündeme geldiğinde LG ismi de akla gelen ilk isim.
Nomura Securities isimli araştırma ve analiz şirketinin iddialarına göre Apple, sensör konusunda Sony ile çalışmaya devam etmeyi planlıyor. Ancak çift kamera teknolojisinden dolayı LG ile bir partnerlik söz konusu olabilir.

Ek olarak iPhone 7 modelinde çift kamera beklenmiyor. Çift kamera sadece iPhone 7 Plus yani büyük ekranlı iPhone 7 versiyonunda karşımıza çıkacak. Uzak bir ihtimal ise iPhone 7 modelinde Sony, iPhone 7 Plus modelinde ise LG kamera teknolojisini görebiliriz. Yani Apple şirketi her iki şirketle de çalışabilir.

Çift kamera teknolojisi dışında suya dayanıklılık, 3.5 mm ses portunun kaldırılması, daha ince çerçeveler ve daha yüksek ekran çözünürlüğü gibi özellikler bekleniyor. Ancak genel hatları itibariyle iPhone 7 şimdilik tam bir gizlilik içerisinde.