Türkiye’nin en prestijli sinema zincirlerinden Mars Cinema Group, en yeni sinema salonunu Haziran’da İstanbul Ümraniye’de bulunan Modern East Alışveriş ve Eğlence Merkezi’nde açtı. İstanbul’daki Modern East sinema salonu, Ankara’dan Van’a, Mardin’den İzmir’e kadar uzanan bir coğrafyada müşterilere en son teknolojiye sahip dijital 4K projeksiyon sağlamak üzere Sony 4K Dijital Sinema teknolojisi ile donatılacak olan toplam 10 yeni Mars Cinema Group sinema salonunun ilki oldu. 

Sony 4K Dijital Sinema İş Geliştirme Müdürü Tim Potter yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Sinemaseverlerin en iyi görsel deneyimi talep ettiği bir dönemde, sinemalarda da gelişmiş görüntü kalitesine olan talep artıyor. Sony SRX serisi 4K dijital sinema projeksiyon sistemleri, nefes kesici detay görüntüleri, üst düzey kontrast oranı ve mükemmel yeniden renk üretimi sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki sinema zincirlerinde kullanılıyor. Mars Cinema Group’un Sony 4K Dijital Sinema ile donatılmış ilk sinema salonunu İstanbul’da açma kararı ve müşterilerine billur gibi net görüntü kalitesiyle en iyi deneyimi sunması, bizleri de gururlandırıyor.”

Mars Cinema Group CEO’su Kurt Rieder ise, Mars Cinema Group ile Sony arasındaki ortaklığa atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Mars Cinema Group olarak, kendimizi Türkiye’nin dört bir yanındaki sinemaseverlere en iyi sinema deneyimini sağlamaya adadık. Dolayısıyla, Sony 4K Dijital Sinema teknolojisinin kullanıldığı ilk sinema salonumuzun İstanbul’un en yeni alışveriş ve eğlence merkezi Modern East’te açtığını duyurmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Sony ile ortaklığımız, Cinemaximum’larda müşterilerimize gerçek yaşamı aratmayan inanılmaz detaylar; zengin ve canlı renkler, daha da net 3D görüntü kalitesi sunmamıza imkân verecek.”

Sony, Mars Cinema Group’un Modern East Alışveriş ve Eğlence Merkezi’ndeki en yeni sinema salonuna en son Sony 4K Dijital Sinema teknolojisini sağlıyor. 7 SRX-R510P projektör ve 5 Sony 3D Dijital Sinema sistemi, daha küçük salonlarda sinemaseverlere Sony 4K’nın sarmalayıcı heyecanını yaşatacak. Orta büyüklükteki sinema salonları için 1 adet SRX-R515P projektör verildi. Sony’nin yeni DCI sertifikalı çift projeksiyon sistemi SRX-R515DS Mars Cinema Group’un en yeni lokasyonuna kuruldu. İki Sony SRX-R515 projektör birleştirerek SRX-R515 projektör kafasının sektör lideri 8.000:1 kontrast oranından yararlanan SRX-R515DS, mümkün olan en iyi görüntü kalitesini, premium büyük format (PLF) ekranlar için her iki projektörde de eşsiz yüksek basınçlı cıva ampul sayesinde en düşük işletme maliyetleri ve kolay kurulumu güvence altına alıyor. Bu sistem, 2D sunum için 19,5 metreye kadar 1,8 kazançla beyaz perdede 14ft-L için veya 3D için 23 metreye kadar 2,4 kazançla gümüş perdede 4,5 ft-L için referans ışık düzeyleri sağlıyor (kuruluma bağlı). Daha küçük ekranlarda sistem, halihazırda günümüzün ışık düzeyi standartlarının ötesine geçen 3D görüntüler yansıtmak isteyen sinemacılara ışık çıktısında bolca ışık payı bırakıyor.

Yeni projektör sistemlerinin kurulumu, Türkiye ve komşu ülkelerde güvenilir bir Dijital Sinema Çözümleri Dağıtıcısı olan Sony’nin dijital sinema distribütörü Omega Sinema Sistemleri tarafından yapılacak. Mars Cinema Group, önümüzdeki 5 yıl boyunca Omega Cinema Systems’dan bakım ve destek de alacak. Böylece müşterilerine odaklanmak için ihtiyaç duyduğu rahatlık ve müşterilerine yoğunlaşma özgürlüğünü kazanırken sinema salonlarının kendi koşulları ile sürdürülebilir bir şirket kurmasına da imkân veren kapsamlı ve esnek bir yaklaşım sağlıyor. Sony 4K dijital sinema projektör sistemi, sinemaseverlere mümkün olan en kaliteli, en sarmalayıcı ve eğlenceli deneyimi sunuyor.

Sony Dijital Sinema 4K teknolojisi, film izleyicilerine her boydaki ekranda olağanüstü ayrıntılar, kontrast ve renkle sinemanın her koltuğundan inanılmaz görüntü kalitesini tecrübe etme şansını veriyor. Sony Dijital Sinema 4K projeksiyon sistemleri izleyicilere 2D veya sorunsuz, gözü yormayan 3D çözümleriyle evde yaşayamayacakları kadar gerçekçi ve çarpıcı bir görsel deneyim sunuyor. Sony 4K, HD TV veya önceki nesil 2K dijital sinema projektörlerinden dört kat daha fazla çözünürlük sunuyor.

Hem izleyicilerin hem de sektörün tercihi olan 4K; Paramount, Warner Brothers, 20th Century Fox ve Sony Pictures'ın filmleriyle Hollywood'daki yerini sağlamlaştırdı. Steven Spielberg (“Casuslar Köprüsü”), Brad Bird (“Yarının Dünyası”), Sam Mendes (“Spectre”), Martin Scorsese ("Para Avcısı"), Christopher Nolan ("Kara Şövalye Yükseliyor", "Yıldızlararası"), M. Night Shyamalan ("Dünya - Yeni Bir Başlangıç"), David Fincher ("Ejderha Dövmeli Kız", "Kayıp Kız") ve Paul Greengrass ("Kaptan Phillips") gibi yeni gişe filmlerini 4K formatında çeken önemli Hollywood isimlerinin de desteğini kazandı. 2014 Cannes Film Festvali'nde Altın Palmiye ödülünü sinema gösterimi için Sony F65 CineAlta kamerayla 4K formatında çektiği "Kış Uykusu" filmiyle kazanan ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan da 4K'yı tercih etti.

Yüksek miktarda 4K projeksiyon sistemi kuran tek üretici olan Sony, dünyanın en büyük ve en prestijli sinema zincirlerinin yanı sıra bağımsız sinema salonları ve sanat evi sinemalarına da hizmet vermektedir.