AK Portföy’ün tasarruf sahipleri için geliştirdiği “Yatırım Plus”yatırım tavsiyeleri %70 oranında TL mevduat % 30 oranında piyasa koşulları paralelinde belirlenen yatırım fonlarından oluşuyor. Tavsiyeler her ayın başında güncelleniyor. Tasarruf sahibi, kendi bankasından mevduat bakiyesinin % 30’u ile  “Yatırım Plus” tavsiyelerini izleyerek varlığına profesyonel yatırım süreçleri paralelinde yön verebiliyor. Böylece getirinin artırılması hedefleniyor.

Profesyonel yatırım kararları tasarruf sahibinin elinin altında
“Yatırım Plus”, Ak Portföy’ün uzman yatırım yönetimi ekipleri tarafından her ay periyodik olarak düzenlenen yatırım ve varlık dağılım komiteleri sonuçlarının yanı sıra detaylı finansal modellere dayanıyor. “Yatırım Plus”mobil uygulamasında tasarruf sahiplerinin yatırım tavsiyelerini kendi bankaları üzerinden nasıl uygulayacaklarına yönelik tüm bilgi ve yönlendirmeler bulunuyor. Mobil uygulamada ayrıca AK Portföy yatırım fonlarına ilişkin detaylar ve getiri bilgilerinin yanı sıra farklı temalarda yatırım fikirleri de yer alıyor.

“Uygulanması en kolay yatırım tavsiyesi”
Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, “Yatırım Plus” mobil uygulaması ile ilgili olarak, “Tasarruf sahibini gözeterek uygulanması gerçekten kolay bir yatırım tavsiyesi sistemi geliştirdik. Yatırım, gerçek anlamda farklı enstrümanlarla riskleri dengelemek ve potansiyel getiriyi artırmaktır. Fakat farklı varlık sınıflarına yatırım yapabilmek belirli bir uzmanlık gerektirir. İşte “Yatırım Plus” piyasalar konusundaki uzmanlığımız ve profesyonel yatırım kararlarımızı tasarruf sahipleri ile paylaşmamızı sağlıyor” dedi. 

”Mevduattan fazla uzaklaşmadan potansiyel getiriyi artırmak mümkün”
Keler, “Yatırım Plus” tavsiyeleri ile müşteri, varlığının büyük kısmını TL mevduatta değerlendirdiğinden yatırım dağılımından ciddi bir sapma yaşanmayacak. Tasarruf sahibi profesyonel yatırım süreçleri ve finansal modellerin sonuçlarından direkt olarak yararlanacak. Tavsiyeler getiriyi artırmayı hedeflerken varlık çeşitlendirmesi sayesinde yüksek oynaklık yaşanması da engellenecek” diye devam etti.“Yatırım Plus”uygulamamız şu anda ios işletim sistemine sahip (Apple) cihazlara indirilebiliyor. Uygulama Android tabanlı cihazlar için de çok yakında hazır olacak.