Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Emin Adanur, Taha Altıkardeş, Batuhan Kör ve Kerem Şen'i Trabzonspor'a 29 milyon TL karşılığında sattıklarını açıkladı. Adanur, ayrıca 3 milyon lira şampiyonluk primi alacaklarını belirtirken, Tim Matavz ile yollarını ayıracaklarını söyledi.BURSA (İGFA) - Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Emin Adanur, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bursaspor Kulübü 2. Başkanı Emin Adanur; gerek istifa süreci, gerek kongre sürecine yönelik camiadan çok büyük talepler var istekler olduğunu belirterek, bugüne kadar yapılanları değerlendirerek, gelen soruları cevaplandırdı. 5 Haziran'da göreve geldiklerini anımsatan Adanur, yolun başında verdikleri sözleri yerine getirmek için gayret sarf ettiklerini söyledi. Sportif başarı dışında birçoğunu yerine getirerek şeffaf olduklarını belirten Adanur, "Özellikle maddi konularda bilgilendirdik. Transfer tahtasını açacağız dedik hallettik, kurumlarla sıkıntı yaşanmayacak dedik çok şükür bugüne kadar sıkıntılarla alakalı kulüp problem yaşamadı. Ortada çok ciddi sportif başarısızlık var. İnsanlar bana güvenerek oy verdi allah hepsinden razı olsun onları mahcup etmeme adına çabaladım haklarını helal etsinler teşekkür ederim hepsine... Süreç başladığı zaman en büyük problemimiz transfer tahtası problemiydi. Dosyaların halledilmesi gerekiyordu, o süreçte çok zorlandık. Aynı anda dünyanın yarısına gittik geldik insanlara ulaşmaya çalıştık 55 günde bunu hallettik. Seçimlerden önce vaat ettiğimiz para vardı 40 milyon TL, verdiğimiz sözü 2-3 ay içerisinde verdik. Bu yetmedi bugüne kadar yönetim olarak biz 74 milyon TL katkı sağladık. 74 milyon TL içerisinde 23 milyon 400 bin TL’sini geri almışız, şu an içeriside 50 milyon yönetim katkısı var. 40 milyon TL’yi vereceğiz dedik sözümüzü tuttuk. Transfer tahtasında çok ciddi bir maddi kaynak ayrıldı, futbolcu ödemelerimizle alakalı maalesef transfer tahtasına yönelmek zorunda kaldık. Transfer tahtasını açtığımız için hiçbir şeyi doğru yoluna koyamadık oraya harcadığımız emek maddi kaynak, bu durumları transferde ve sonrasında bunu futbolcu ödemelerinde kullanamadık, kaynağımızın birçoğunu ortaya aktarmak zorunda kaldık" dedi.

"Seçimden önce vaat ettikleri şeyleri tuttuk ancak bize verilen sözler tutulmadı" diyen Adanur,  "Belli başlı gittiğimiz yerler vardı, Bursaspor güveni kaybetti. Vaat ettiğiniz parayı verin bu güveni tekrar sağlayın Bursaspor camiası büyük camiadır bizler de gerekli kaynağı fazla fazla sağlarız dediler ama maalesef yeterli geliri elde edemedik. Kampanyada 4,5 milyon TL gelirimiz olmuştu ama 4 milyon TL’ye yakını arkadaşlarımız tarafından karşılanmıştı. Forma sponsorlukları başta güzel başladı sona doğru istediğimiz gibi olmadı. Kimseyi suçlamaya gerek başarısız olunduysa en büyük suçlu benim. Ne bir yönetici arkadaşım, ne tanıştığımız insanlar olsun iyi niyetle bir şeyler yapmaya çalıştı. Bursaspor'un zarar görmemesi adına elimizden gelen maddi manevi bütün emekleri sarf ettik ortada herkesin kabul ettiği sorumluluktan kaçmadığı sportif başarısızlık var" diye konuştu.

40 milyon bütçe ile çıktıkları yolda 60-62 milyon liranın içeride kaldığını ifade eden Emin Adanur, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim de verebileceğimiz en üst seviyeye çıktık içeride borçlu olduğumuz oyuncular var sezona çıkıyorsunuz sezon boyunca gerekli ihtiyaçlar var, kulübün sabit gideri bile 2.5 milyon TL. Burada hiçbir şey yapmadan futbolculara ödeme yapmadan dahi giderler var, bizim topladığımız şehirden 5 milyon TL bunun da şirketlerimiz tarafından verildi. 1 milyon TL şehrin katkısı var, sportif başarı da olmadığı için bu da gelmeyecek biz verdiğimiz sözün üzerine çıktığımıza göre başka çözüm varsa kulübe neden fayda sağlanmadı. İş futbolcu satıp maddi kaynaya gelince maalesef birçok kişi karşı çıktı. Karşı çıkılmasındaki sebebi de anlayamadık, bugüne kadar biz sözümüzü tutup yerine getirdikten sonra futbolcu satışındaki zoraki durumu anlayamadık. Futbolcularımızla alakalı birçok kulübe sunduk pazarlama stratejisi bu Konyaspor’dan Kerem Şen’e ilgi geldi. 12 milyon lira istedik 5 milyon 250 bin tl teklifte bulundular batuhana gaziantepten teklif geldi 10 milyon istedik 4,5 -5 milyon teklif geldi Taha ile Fenerbahçe ilgileniyordu, taha için trabzonsporla 17 milyona anlaştık. 29 milyon ve şampiyonluk primi 32 milyona anlaştık.

Biz daha önce açıklama yapsaydık hiçbir şey olmazdı yine ortada kalırdık. Transferde tabii ki pişmanım o süreci doğru yönetemedik her yerde bunu söyledim zaten. O sürede tahtaya odaklamıştım kendimi, o gün de sadece bir şey söylüyordum. Herkes biliyor. Her şeyimle hayatımla maddi manevi kendimi tamamen tahtaya odakladım. Transferin sadece 4-5 futbolcusunda etkim oldu, kalanlar da teknik ekibimiz scout ekibimiz mesela namık’ı scouting ekibimiz buldu allah razı olsun, benimle hiç alakası yok. Zalazar scouting ekibi buldu, fazla oldu, hatalı oldu bunu her yerde kabul ediyorum 17'nciyiz diye değil ilk başlamadan önce de söyledim transferleri çok sağlıklı yapamadığımızı o gün de kabul etmiştik. Biz İsmail ile alakalı kulübümüzün yapması gereknleri yaptık, kendisi de idmanlara katılamdığı günlerle alakalı noter tasdiklerimizi yaptık. Bursaspor Kulübü İsmail ile alakalı yüzde100 haklı. Bu ciddiyette olan profesyonellikte olan kulüpler girişim yaptıkları zaman bizi tanıdıklarını, bonservis bedeli, imza parası, gelir vereceklerse Bursaspor'a vereceklerini söylediler. Adana Demirspor bunu yapmadı biz dava ettik. Dava ediyorsunuz dava sonuçlanana kadar bir şey yapamıyorsunuz. Davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz".

TİM MATAVZ İLE YOLLARI AYIRIYORUZ

Değerlendirme toplantısında Tim Matavz ile yollarını ayıracaklarını açıklayan 2. Başkan Emin Adanur, "Ben bizzat Emirhan'ın burada kalması için üç gece buluştum. Sen bizim kaptanımızsın burada kalmalısın. Takımı senin üzerine kurduk. Konuştuğumuz zaman Süper Lig düşünüyorum aklım orada kalıyor dedi. Hiçbir şey diyemezsin sonuçta genç, maddi olarak iyi bir iyileştirme yaptım ama sonraki süreçte maalesef olmadı. Belki aklı Süper Lig'de kaldı sonunda da yollarımız ayrıldı. Alacağına dair talebi olmadı, herkesin önünde kendisine teşekkür edeyim" dedi.