Amerika’nın Orange County bölgesindeki Irvine şehrinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, belediye tarafından resmi olarak tanındı ve kabul edildi. Irvine şehir komisyonunun aldığı bu karara göre, 23 Nisan günü "Türk Kültürel Mirası ve Çocuk Günü" olarak kutlanacak. OC Türk Amerikan Derneği başkanı Erkan Demirağcı da bu konuda gurur verici bir açıklamada bulundu. 

Orange County Türk Amerikan Derneği (OCTAA) Başkanı Erkan Demirağcı açıklamasında, bölgede yaşayan Türklerin ortak çabasıyla 23 Nisan günü Amerika'da bir Türk günü olarak kutlanacağını ifade etti. Bu sene, Kanada'dan sonra Amerika'da da 23 Nisan kutlamalarının resmi olarak tanınması ve kutlanıyor olması, Türk vatandaşlarının bulundukları yerlerde resmi makamlara etki edebilme gücünü göstermesi açısından büyük önem taşıyor.

TÜRKLERİN KATKILARINA MİNNETTARIZ
Irvine şehir komisyonunun yayınladığı resmi bildiride, Irvine'da yaşayan Türklerin, sosyal ve ekonomik hayata çok değerli katkılarının olduğu, Türk'lerin Amerika'da güçlü aile bağlarını ve zengin kültürel miraslarını devam ettirdiklerini ve bunun karşılığında Irvine şehrinin duyduğu saygı neticesinde çocukların parlak gelecekleri için 23 Nisan gününü "Türk Kültürel Mirası ve Çocuk Günü" olarak kutlanmasına karar verdikleri belirtildi.