Adı açıklanmayan 57 yaşındaki ingiliz diş doktoru, çalışırken aniden yere düşmesi sonucunda hastaneye kaldırıldı. Doktorların sonda taktığı sırada hasta kalp krizi geçirdi ve beynine oksijen gitmemeye başladı. Vücüt fonksiyonları duran dişçi üç dakikalığına öldü. Elektroşok yöntemiyle üç dakika sonra hayata döndürülen dişçi'nin söyledikleri, odada bulununan doktorları hayrete düşürdü.

Dişçi; ' Doktorun hastayı iki kere şoklayın dediğini duydum ' dedi. Ameliyat odasını tüm ayrıntısına kadar anlatan dişçi yaşadıklarını net bir şekilde hatırladığını söyledi. Dişçi: ' Doktorun konuştuğu herşeyi duydum, ancak ses normal bir insan sesi gibi değilde bir robot sesi gibiydi ' dedi. Vücüdundan ayrılıp odanın içinde gezdiğini iddia eden hasta, kapının önünde birisi vardı ve beni yanına çağırıyordu dedi. İşin garip tarafı ise doktorların yaptığı açıklamaya göre hastanın bunları söylediği zaman aralığında kapının önünde hiç kimse yoktu denildi.

Yapılan araştırmalara göre bu şekilde ölümden dönen insanların hemen hemen hepsinde bu tarz hikayeler duyuluyor. Bu hikayelerin sebebi ise kişinin günlük hayatta nasıl biri olduğuyla alakalı.