Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın "Selam Tevhid" soruşturmasında kumpas yaptığına ilişkin yürütülen soruşturmada, o dönemde görevli olan 54 hakim ve savcı hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm incelemeleri tamamlayarak, iddianameyi kabul etti.
Mahkeme, iddianameyi şüphelilere gönderecek, sunmak istedikleri delilleri ve savunmalarını sunmalarını isteyecek.
Delillerin ve savunmaların gönderilmesinin ardından mahkeme, soruşturmanın açılıp açılmayacağına karar verecek.
Soruşturmanın açılmasına karar verilirse, 54 şüpheli 1. sınıf savcı ve hakim oldukları için Yargıtay'da yargılanacak.

- 49'u görevden uzaklaştırılmıştı

HSYK, 14 Temmuz 2015'te, 54 hakim ve savcının 49'unun görevden uzaklaştırılmalarına karar vermişti. Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesince de 3 Kasım 2015'te 54 hakim ve savcı hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Şüpheliler arasında yer alan PDY ye yönelik soruşturmada tutuklanan kişilerin reddihakim talebini yetkisi olmadığı halde kabul eden ve tutukluların salıverilmesine karar veren asliye ceza mahkemesi hakimlerinin  tutuklu olarak Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nde yargılanmaları devam ediyor.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, eski hakim Süleyman Karaçöl'ün "örgüt üyeliği" ve "cebir, şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya, görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçlarından 15 Eylül 2015'te tutuklanmasına karar vermişti.

Mahkeme tarafındann eski savcılar Celal Kara ve Muammer Akkaş ile ilgili tutuklama amaçlı yakalama kararı çıkartıldı ancak, Akkaş ile Kara hala bulunamadı.