Emekli orgeneral Raymond Odierno, katıldığı bir televizyon programında Rusya ve Amerika ilişkilerini küresel boyutta tanımladı. 

Odierno konuşmasında şunları söyledi, 
"Biz, her nedense, şimdiki yönetim altında geriden liderlik yapmayı seçtik. Şimdi önden liderlik yapmanın, ulusları bir araya getirmede, kendi politikalarımızda ve hükümetimizin kabiliyetlerini bir araya getirmede agresif olma zamanıdır."

Obama yönetiminin ABD'yi pasifleştirdiğini söyleyen Odierno sözlerine şöyle devam etti, "Dürüst olmak gerekirse bölgede liderliği Rusya’ya bıraktık"

Trump'ın seçilmesi ile Amerika daha aktif olacak
Odierno, ayrıca seçilmiş başkan Donald Trump’ın savunma bakanlığı için seçtiği emekli Orgeneral James Mattis ve diğer üst düzey yöneticilerin ABD’nin Ortadoğu politikasına daha proaktif bir boyut kazandıracağına inandığını ifade etti.

Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesine ilişkin olarak Odierno, saldırganın kimlerle bağlantılı olduğu ve saldırıyı neden gerçekleştirdiğinin soruşturma sonucunda netleşeceğini kaydetti. Odierno, bu saldırının bölgedeki karmaşıklığı tam olarak yansıtan farklı bir saldırı olduğunu ve tam da bu nedenle ABD’nin bölgedeki müttefikleriyle iyi bir işbirliği içinde olması gerektiğini vurguladı.