Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden olan Bild, vatandaşlarına İspanya ve Portekiz yerine Türkiye'de tatil yapma önerisinde bulunudu.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, İspanya ve Portekiz'de çocuklu ailelerin tatil yapmaları pahalı olduğu için Türkiye'de tatil yapmalarını istedi. 

YÜZDE 40 DAHA UCUZ
Haberde, Türkiye'de 2 çocuklu bir çekidek ailenin tatil yapması, İspanya ve Portekiz'e göre yüzde 40 daha ucuz olduğuna yer verildi. Hem fiyat hemde hizmet olarak Türkiye'deki tatilin azımsanmayacak derece iyi olduğu da habere konu oldu.

Ayrıca Türkiye'deki turizm sektöründeki durgunluğun son anda yapılacak olan rezervasyonlarla doldurulacağına da, "İspanya ve Portekiz gibi ülkelerdeki yatak kapasitesi dolmak üzere ve bu olduğunda Türkiye satışları bir anda artacak." diye işaret edildi.

BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLDU
Terör olayları ve Rusya ile ilişkilerin kötü olması nedeniyle turizmciler bayram tatilinin 9 gün olması talep etmişler ve böylece durgunluğun bir nebze olsun giderileceğini ummuşlardı. Hükümetten yapılan açıklama ile turizm sektörünün rahat bir nefes alacağı tahmin ediliyor.