Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, terör örgütleri konusunda yeterince kararlı bir pozisyon alamamış ülkelerin NATO'ua üyeliğine olumlu yaklaşılmasının düşünülemeyeceğini söyledi.ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsveç'te yayımlanan Expressen gazetesinde kaleme aldığı makalede, İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"İsveç'in NATO'ya katılımı, Türkiye'nin bu haklı endişeleri giderilmediği müddetçe mümkün olmayacaktır. Bir saldırı durumunda NATO'nun en büyük ikinci ordusunun sizleri savunmasını bekliyorsanız, bu gerçeği kabul etmek durumundasınız" ifadesini kullanan Altun,  Türkiye'nin, dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olduğunu, İttifak'ı barış ve istikrarın sigortası olarak gördüğünün altını çizdi.

İsveç'te yayımlanan gazetede kaleme aldığı makalede,  geleneksel olarak NATO'nun "açık kapı politikasını" desteklediğini belirten Fahrettin Altun, hem Soğuk Savaş'ın hemen sonrasında başlayan genişleme sürecinde hem de daha sonra Türkiye'nin, NATO'ya üye olmak isteyen ülkelere tam destek verdiğini, "açık kapı politikası" izlerken NATO'nun kurumsal kimliği ve kurum içi uyumunun zarar görmemesine hassasiyet gösterdiğini aktardı.

"KAYGILARA HASSASİYET GÖSTERİLMELİ..."

Her uluslararası örgütün üyelik için oluşturduğu asgari şartlar ve standartlar bulunduğuna işaret eden İletişim Başkanı Altun, bir kolektif güvenlik örgütü olarak inşa edilen NATO'ya katılmak isteyen ülkelerin, teşkilatın her üyesinin güvenlik kaygılarına hassasiyet göstermesinin örgütün ve mevcut üyelerin meşru beklentisi olduğunu dile getirdi.

Altun, özellikle terör ve terörle mücadele gibi son yıllarda uluslararası sistemi ve devletlerin ulusal güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden bir konu hakkında, aday ülkenin mevcut üyelerle eş güdüm göstermesinin kaçınılmaz gereklilik olduğunu kaydetti.